Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Village People op 1 in homo top 100
YMCA-ers feesten in Leusden op 'hun' lied

"Ik weet zeker dat er vanavond in Leusden wordt gefeest op het YMCA-lied. Vooral nu, na de verkiezing door BNN tot nummer 1 in de Homo 100." Dat zegt Jolanda van Schie, woordvoerster van de landelijke YMCA. Ze vertelt dat 'hun' lied erg populair is in Leusden. Op het eigen kampeercentrum aldaar zijn zomerkampen voor kinderen en tieners bezig en dan zijn er meerdere discoavonden per week. "Bij de Village People gaat iedereen uit zijn dak. Helaas weten maar weinig jongeren waar het YMCA-lied over gaat," meent Van Schie, "met homoseksualiteit heeft het bijvoorbeeld niets te maken."

Iedereen is welkom
Het lied gaat over vrienden maken, uitdagingen aangaan, om elkaar geven. Daar staat de YMCA voor, in Nederland en wereldwijd. "Als je naar het YMCA-lied luistert, krijg je een goed beeld van de organisatie", meent Van Schie. "We helpen jongeren bij het volwassen worden. Op zomerkampen en bij hobby- en sportclubs. Kinderen leren waar ze goed in zijn en hoe ze met anderen kunnen samenwerken. Iedereen is welkom bij de YMCA, of je nu blank of zwart, arm of rijk, homo of hetero bent."

Elke leeftijd zijn eigen uitdaging
Voorbeelden van uitdagingen die je bij de YMCA kunt aangaan zijn boomhutten bouwen op 10 meter hoogte en wakeboarden achter een snelle boot met coole muziek. Ook zijn er survival kampen met meerdaagse bivaks, waarbij jongeren 's nachts onder een zelfgespannen zeiltje slapen. Voor de allerkleinsten is alleen op zomerkamp gaan volgens Van Schie al een hele opgave. "Dan heb je ook nog de vrijwilligers, zij doen er alles aan om deelnemers een te gekke week te bezorgen. Zo heeft elke leeftijd zijn eigen activiteiten en uitdagingen." Wie wil weten wat er allemaal achter het liedje van de YMCA zit, kan dat tot eind augustus zelf ontdekken op een zomerkamp. Van Schie nodigt alle jongeren van Nederland uit: "Kom maar op als je durft!"

Voor meer informatie over de YMCA en de zomerkampen kunt u contact opnemen met het landelijk bureau in Den Dolder via 035-6668700 of via info@ymca.nl.


---