Pijnacker-Nootdorp


Datum 29 juli 2009

Verkeershinder
Schade aan brug over Pijnackerse Vaart

Bij werkzaamheden in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is op donderdag 16 juli schade veroorzaakt aan de overkluizing (brug) over de Pijnackerse Vaart bij de kruising van de Laan der Zeven Linden en de Delftsestraatweg.

Nadat het werk meteen werd stilgelegd, is nader onderzoek gedaan naar de schade. Zo is door duikers een (camera)inspectie gedaan aan de onderkant van de constructie. Op basis hiervan zijn op vrijdag eerste rijplaten aangebracht ter bescherming. Op basis van video-inspectie bleek maandag 27 juli dat het niet verantwoord is om dit wegvak voor het verkeer open te houden. Diezelfde middag is het wegvak afgesloten en werd een tijdelijke verkeersregelinstallatie geplaatst.

Herstelwerkzaamheden
Omdat gemotoriseerd verkeer het wegvak de komende acht tot zestien weken niet kan gebruiken, krijgen automobilisten te maken met verkeershinder. Doorgaand verkeer wordt dringend geadviseerd gebruik te maken van de omleidingroute via de N 470. De borden hiervoor worden binnenkort geplaatst. De gemeente heeft de veroorzaker aansprakelijk gesteld voor de schade en zal een constructeur opdracht geven om een plan van aanpak te maken om de schade te herstellen. Het feitelijke herstel zal door de aard van de schade zeker nog vier tot tien weken in beslag nemen.