Dienstenbond CNV

Nieuws

31 juli 2009

Personeel Brugman Keukens krijgt geen loonsverhoging

Vandaag hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten een sommatie verstuurd aan De Mandemakers Groep (DMG). Het bedrijf laat al sinds 1 januari van dit jaar na de cao Wonen na te leven bij haar keten Brugman Keukens & Badkamers (Brugman) door de afgesproken loonsverhoging van 3 procent niet door te voeren.

Volgens de bonden is de houding van DMG onbehoorlijk en voor de werknemers is het extra zuur omdat loonsverhoging in deze economische tijden zeer welkom is. Tot DMG behoren ook merken als Piet Klerkx, Keukenconcurrent en Morres. Gesprekken tussen de bonden en de directie van DMG hebben er niet toe geleid dat de loonsverhoging alsnog wordt betaald.

De afgelopen maanden hebben de vakbonden middels overleg geprobeerd DMG te bewegen tot toepassing van de cao. Echter het bedrijf hanteert de methode van eerst het probleem ontkennen, dan tijdrekken en vervolgens toezeggingen doen die niet worden nagekomen. Er rest volgens CNV Dienstenbond niets anders dan een sommatie.

In hun brief sommeren de vakbonden DMG per direct de loonsverhoging van 3 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 januari door te voeren bij Brugman Keukens & Badkamers. Doet DMG dit niet dan stappen de vakbonden naar de rechter om naleving van de cao af te dwingen.

Bij De Mandemakers Groep werken ongeveer 5000 mensen, waarvan zo'n 350 bij Brugman Keukens & Badkamers.