Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z14288

Vragen van de leden Irrgang en Jasper van Dijk (beiden SP) aan de ministers voor Ontwikkelingssamenwerking en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over coproducties. (Ingezonden 24 juli 2009)


1
Bent u bekend met Mambapoint.tv, het crossmediale platform van de NCRV? 1)


2
Kunt u uiteenzetten hoeveel subsidie Mambapoint.tv jaarlijks ontvangt en van welke organisaties?


3
Is het u bekend dat Mambapoint.tv in de periode 2007-2008 450.650 subsidie ontving van het NCDO? 2) Hoeveel subsidie heeft Mambapoint.tv sinds haar oprichting in totaal van het NCDO ontvangen?


4
Kunt u uiteenzetten of het project Mambapoint.tv aanbestedingsplichtig is dan wel was? Zo neen, waarom niet? Zo ja, is dit ook gebeurd?


5
Kunt u uiteenzetten of Mambapoint.tv nog steeds subsidie ontvangt die (indirect) afkomstig is uit het ontwikkelingsbudget? Zo ja, kunt u dan uiteenzetten hoe dit strookt met het verbod op coproducties tussen overheid en publieke omroep dat sinds augustus vorig jaar van kracht is?


6
Bent u van mening dat aan deze coproductie een einde moet worden gemaakt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer en op welke wijze gaat u hiervoor zorgen?


7
Bent u bekend met het rapport "Mede mogelijk gemaakt door de overheid. Over televisiecoproducties met de overheid in 2006 en 2007" van het Commissariaat voor de Media? 3)


8
Kunt u uiteenzetten welke van de op pagina 23 en 24 genoemde coproducties nu nog lopen en tot welke datum? Kunt u vervolgens uiteenzetten hoe dit strookt met het verbod op coproducties tussen overheid en publieke omroep dat sinds augustus vorig jaar van kracht is?


1) http://www.mambapoint.tv/

2) http://www.ncdo.nl/docs/uploads/NCDO%20Jaarverslag%202008.pdf
3) http://www.cvdm.nl/dsresource?objectid=8372&type=org augustus 2008