Warchild


41.000 ballonnen voor oorlogkinderen in Sierra Leone


31 juli 2009 - Footzy Ballonnendag 2009

Kinderen hebben op donderdag 30 juli om 19.00 uur massaal ballonnen opgelaten voor oorlogskinderen in Sierra Leone. Op meer dan 100 vakantieparken in Nederland konden deze ballonnen gekocht worden voor
1 euro. Iedere euro gaat naar War Child-projecten in Sierra Leone.


41.000 ballonnen
De Ballonnendag was een groot succes. Er werden maar liefst 41.000 ballonnen verkocht. Op het recreatievakantiepark in Katwijk aan Zee gingen kinderen met elkaar de strijd aan wie de meeste ballonnen verkocht. De winnaar wist wel 108 ballonnen te verkopen!

Sierra Leone
Ook werd er aandacht gevraagd voor de War Child-projecten in Sierra Leone. In Sierra Leone woedde van 1991 tot 2001 een burgeroorlog. Door deze oorlog zijn veel dorpen volledig ontwricht achtergelaten. War Child werkt in Sierra Leone in de vorm van `Community Based programs'. Deze programma's zijn gericht op het opbouwen van vreedzame, kindvriendelijke gemeenschappen. Dit doet War Child, omdat als gevolg van de oorlog dorpsbewoners in eerste instantie gericht zijn op de wederopbouw van hun bestaan. De problemen van kinderen en jongeren worden dan vaak naar de achtergrond geschoven.

Achtste editie
Het was de achtste keer dat Footzy.nl de Ballonnendag organiseerde voor War Child. In totaal is er al meer dan een half miljoen opgebracht voor de projecten van War Child. Meer informatie over de Footzy Ballonnendag kun je vinden op www.ballonnendag.nl.