Politie Zaanstreek-waterland


Purmerend, 31-07-2009

Derde verdachte van mishandeling aangehouden (update)

Purmerend, 31 juli 2009

De politie heeft een derde verdachte aangehouden die dinsdagavond op het Wormerplein in Purmerend een agent mishandelde. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Purmerend. Hij werd aangehouden bij zijn woning.

De agent die in zijn vrije tijd een wildplasser aansprak op zijn gedrag kreeg van omstanders duwen en schoppen. Twee verdachten konden direct ingerekend worden. Een van hen, de wildplasser is inmiddels weer heengezonden. Dit omdat er niet vastgesteld kon worden dat hij deelgenomen heeft aan het geweld. De overige verdachte en de later aangehouden 17-jarige zijn vrijdag 31 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris en die besloot dat ze langer moeten blijven vastzitten. Binnen 2 weken neemt de Raadkamer een beslissing over de eventuele voortzetting van de voorlopige hechtenis.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Eén getuige heeft zich inmiddels gemeld. Maar de politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident die bijvoorbeeld van het nabijgelegen terras van een horecabedrijf iets gezien hebben. Heeft u iets gezien? Bel dan naar de recherche van Purmerend: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De agent maakt het goed. In verband met zijn letsel mag hij één á twee weken geen actieve politiediensten vervullen. De schade (het doorbetalen van loon tijdens ziekte of herstel) zal worden verhaald op de verdachten.