Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 31-07-2009

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie zag even voor 02.00 uur tijdens een surveillance een auto rijden over de Burgemeester Stulemeijerlaan. De agenten zagen dat de auto een stuk over de stoep reed en behoorlijk slingerde. Op de kruising met de Halsterseweg reed bestuurder aan de linkerkant langs een vluchtheuvel en sloeg linksaf. Hierop gaf de politie de automobilist een stopteken, maar deze reageerde hier niet op. Toen men de zwaailichten aanzette reageerde de bestuurder en stopte. Hij verklaarde een paar biertjes te hebben gedronken en is na een blaastest meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 0 ug/l. Omdat de man zich vreemd gedroeg en tekenen vertoonde van drugsgebruik is van hem bloed afgenomen door een arts voor een drugstest. Na verhoor is de 23-jarige man uit Bergen op Zoom in vrijheid gesteld. Hij gaf toe GHB te hebben gebruikt.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag een 51-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De 38-jarige vrouw uit Roosendaal verklaarde na arriveren van de politie dat de man tegen haar wil de woning binnen was gedrongen en had haar meerdere malen hardhandig tegen een muur geduwd. Ook had hij goederen weggenomen uit de woning. De vrouw werd al langere tijd door de man lastig gevallen en zij was al eerder door hem mishandeld. De politie hield de
verdachte in zijn woning aan. Hij ontkende de vrouw ooit te hebben mishandeld.

Automobilist veroorzaakt aanrijding onder invloed van alcohol en drugs

HOOGERHEIDE: Donderdag gebeurde er even na 20.30 uur een ongeval in de Semmelweisstraat. Een 23-jarige automobilist uit Hoogerheide nam de bocht en bleef hierbij aan de linkerzijde van de weg rijden. Er ontstond een frontale aanrijding met een 53-jarige tegenligger uit Hoogerheide. De 23-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 990 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij verklaarde tijdens verhoor te hebben gedronken, maar ook drugs te hebben gebruikt. Hij vertelde dat hij in de bocht nog even snel een voertuig wilde inhalen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drugsrunner aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Het Courageteam was donderdagmiddag in de buurt van de Acacialaan naar aanleiding van klachten van drugsoverlast. De politie zag hier een 36-jarige man uit Bergen op Zoom een inzittende van een buitenlands voertuig aanspreken en hem softdrugs aanbieden. De Bergenaar is hierop aangehouden en kreeg een gebiedsverbod van 14 dagen en een proces-verbaal. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Beroofde fietser wordt mishandeld

ROOSENDAAL: Vrijdag werd de politie rond 01.00 uur gealarmeerd in verband met een beroving. Een 25-jarige man uit Ierland fietste over de Kortendijksestraat, toen hij, volgens zijn eigen verklaring, werd benaderd door een groep jongeren. In de eerste instantie vroegen de jongeren om een vuurtje, maar vervolgens werd de fietser bedreigd met een mes en van zijn fiets getrokken. De jongeren namen zijn
portemonnee en fiets af. Hij werd geslagen en geschopt. De man kon wegkomen en rende richting het Visdonktunneltje, maar werd gevolgd door de groep. Deze smeten hem zijn zojuist ontvreemde fiets en portemonnee toe en gingen er vandoor.
De man was bij arriveren van de politie erg emotioneel. Van hem zal later aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 31-07-2009 16:42 | © Regio Midden en West Brabant |