Rechtbank Roermond


Discotheek in Oostrum mag open blijven

Roermond, 31 juli 2009 - Naar aanleiding van een schietincident op 26 juli 2009 heeft de burgemeester van Venray op 27 juli 2009 besloten om op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening en in het belang van de openbare orde en veiligheid de onmiddellijke sluiting van discotheek Zenith te Oostrum te bevelen. Het sluitingsbevel geldt tot en met 9 augustus 2009.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond heeft in zijn uitspraak van 30 juli 2009 overwogen dat de burgemeester in het kader van de openbare orde een discretionaire bevoegdheid heeft die zwaar weegt. Het besluit om de onmiddellijke sluiting van de discotheek te gelasten dient het resultaat te zijn van een duidelijke en kenbare belangenafweging. Uit het besluit van de burgemeester blijkt niet of en op welke wijze en in welke mate de belangen van de exploitant van de discotheek zijn gewogen. De belangen van de exploitant van de discotheek in aanmerking nemend, acht de voorzieningenrechter het aannemelijk dat het beoogde doel ook kan worden bereikt met een minder vergaande maatregel dan sluiting van de discotheek.

Omdat op geen enkele wijze gewicht is toegekend aan de belangen van de exploitant van de discotheek, heeft de voorzieningenrechter het besluit van de burgemeester van 27 juli 2009 geschorst.

LJ Nummer

BJ4268

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 31 juli 2009 Naar boven