Ingezonden persbericht


Motopark Academy zeer blij met Renger van der Zande

Renger van der Zande heeft op het circuit van Oschersleben precies dat gedaan waarvoor hij naar Duitsland is gehaald. Met nul voorbereiding wist de Mercedes-junior de auto van het team van Motopark Academy al snel flink te verbeteren. Was het verschil met de kop in de training nog bijna een seconde, in de kwalificatie was dat al teruggebracht naar een halve tel. En volgens Renger zit er nog meer in het vat.

Dat Renger een auto weet af te stellen weten ze in Engeland inmiddels erg goed en dat was ook de reden dat Motopark-teambaas Timo Rumpfkeil hem vroeg om eens voor hem te rijden. In de vrije trainingen was het nog even wennen, maar in de kwalificatie werd al snel duidelijk dat Rengers aanwezigheid direct resultaat heeft gebracht. De achtste startplaats, ruim voor vaste Motopark-rijder Zanella, is iets waar het team zeer goed over te spreken is.

Renger zelf kijkt tevreden terug op zijn eerste optreden in de Formule 3 Euroseries sinds vorig jaar. "Al na een paar ronden had ik door wat er aan de auto veranderd moest worden en gedurende de training en de kwalificatie werd het ook steeds beter", zei hij. "We verbeterden onszelf constant, maar ik zie ook dat we er nog niet zijn. Ik kan nog zeker meer tijd uit deze auto halen en dat gaan we de rest van het weekend dan ook proberen."

"Het team vertelde me dat ze op één dag meer hadden geleerd dan in de hele eerste helft van het seizoen, dus dat gaat prima."



Ingezonden persbericht