Grolsch proost met Moke en Junkie XL op dak in Amsterdam

31/07/2009 21:22

Weber Shandwick Nederland

Tientallen mensen volgen spektakel vanaf de straat

Op dit moment geven de bekende Amsterdamse band Moke en de internationaal gevierde artiest en muziekproducer Junkie XL een uniek optreden op een dakterras midden in het centrum van Amsterdam. Zij zijn hier samengekomen voor de opnames van de nieuwe tv-commercial van Grolsch. Hierin jammen en proosten Moke en Junkie XL met elkaar in het kader van de "Met wie proost jij?" campagne. De opnames zijn afgerond en momenteel spelen ze beiden een aantal van hun eigen nummers voor het toegestroomde publiek. Tientallen toeschouwers hebben zich verzameld op straat en in de raamkozijnen rondom het dakterras om het spektakel live te kunnen volgen.

De hoofdpersonen van de nieuwe Grolsch commercial zijn uiteraard niet toevallig gekozen. Grolsch heeft gekeken welke bekende personen uit de muziekwereld goed passen bij typische Grolsch kenmerken als 'eigenzinnigheid' en 'onafhankelijkheid'. De talentvolle Nederlandse band Moke kwam al snel in beeld. Zij brachten in 2007 hun debuutalbum uit en worden steeds populairder. Aan de mannen van Moke werd gevraagd welke artiest zij bewonderen en met wie zij graag zouden willen proosten. Op hun verlanglijstje stond Junkie XL, alias Tom Holkenborg. Een perfecte match met Grolsch, aangezien ook hij uit het oosten van het land komt en inmiddels wereldwijde bekendheid geniet.

"We hebben veel bewondering voor de veelzijdigheid en het doorzettingsvermogen van Junkie XL. Hoewel velen het hem afraadden, is hij naar Amerika vertrokken om daar een carrière op te bouwen. En hij heeft zijn droom waargemaakt! Het feit dat hij met het zwaar beschermde erfgoed van Elvis een remix heeft mogen maken zegt genoeg," aldus Moke. Junkie XL: "Ik houd van bands die hun eigen ding doen, lekker eigenzinnig."

Met wie proost jij?

De nieuwe Grolsch tv-commercial met Moke en Junkie XL wordt vanaf 21 september op televisie uitgezonden en is onderdeel van de "Met wie proost jij?" campagne. Hierin staat 'het met elkaar proosten op eigenzinnigheid' centraal. De commercial wordt geregisseerd door de bekende regisseur Johan Kramer.

Het optreden van Junkie XL en Moke vindt plaats in de Raamstraat en duurt nog tot 22.00 uur.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.grolsch.nl