Musicalster Danny Yanga opnieuw met hoofdrol in The Lion King


Nederlandse Simba voor hoofdrol naar Duitsland

NIEUWEGEIN, 20090731 -- Musicalster Danny Yanga krijgt opnieuw de hoofdrol in topmusical "The Lion King" van Stage Entertainment. In 2005 en 2006 speelde hij Simba in de Nederlandse versie van "The Lion King" in het Scheveningse Circustheater. Ook in de Duitse versie gaat hij deze rol vervullen. Danny Yanga vertrekt half augustus voor repetities naar het "Theater im Hamburger Hafen". In september gaat hij in Hamburg op als Simba.

Het is de derde grote rol van Yanga in een musical van Joop van den Ende. Naast "The Lion King" speelde Danny Yanga de Vogelverschrikker in de musical "The Wiz".

Het afgelopen jaar heeft Danny Yanga zich voorbereid op het in de markt zetten van een eigen band en het maken van zijn eerste single welke medio november uitkomt. Danny Yanga & Band zullen op 17 en 18 oktober 2009 twee shows in het thema "Las Vegas" brengen in het World Trade Center op Curaçao.

Danny Yanga is blij met zijn nieuwe Duitse avontuur: "Het is een enorme uitdaging opnieuw in de huid te kruipen van Simba. Bovendien biedt Duitsland mij persoonlijk veel mogelijkheden."

Achtergrond over Danny Yanga

Danny Yanga (26) speelde de rol van Simba in Disney's topmusical "The Lion King" in het Scheveningse Circustheater. Opnieuw zal Yanga vanaf september 2009 in Hamburg (D) deze rol in de Duitse versie van The Lion King spelen. Na de Lion King in Nederland volgde opnieuw een hoofdrol in de feel good musical `The Wiz'. Hierbij was Danny te zien als de Vogelverschikker. Daarnaast schitterde hij in de grote theatershow `Hollywood in Concert', onder begeleiding van het 50-koppige orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Yanga komt oorspronkelijk van Curaçao en had hier diverse nummer 1 hitnoteringen. Daarnaast behaalde hij verschillende titels in internationale modellenwedstrijden, namelijk: Male Model of the World (Hollywood), de vierde plaats bij Mr. International (India) en de tweede plaats bij Mr. Intercontinental (Duitsland). Wereldwijd heeft Danny Yanga optredens verzorgd en is sinds kort begonnen in Nederland aan zijn solocarrière samen met zijn eigen 10 koppige band. Zie ook: www.dannyyanga.com.





Ingezonden persbericht