Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Gemeente heeft grote waardering voor verkeersouders

gepubliceerd op : 30-7-2009

Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze maatschappij. Zo ook in Oldenzaal. Daarom zet de gemeente jaarlijks een groep vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Twente Ballooning. Dit jaar is het de beurt aan de verkeersouders. Op de vrijdagavond zijn zij uitgenodigd door de gemeente Oldenzaal om te gast te zijn bij de Ballooning.

Verkeersouder signaleert en organiseert

Verkeersouders zetten zich in voor de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen. Regelmatig zoeken zij contact met de gemeente over onveilige situaties in het schoolverkeer. Samen worden oplossingen gezocht om de verkeersveiligheid rond de school te verbeteren. Richting andere ouders vervullen de verkeersouders vaak een ambassadeursfunctie. Zij betrekken ouders bij de soms eenvoudig te realiseren verbeteringen van de verkeersveiligheid voor hun eigen en alle andere kinderen.

Scholen initiëren

De basisscholen in Oldenzaal tonen zelf veel initiatief bij het organiseren van de activiteiten rond de verkeersveiligheid. Op één basisschool staan bijvoorbeeld borden die de kinderen zelf ontworpen hebben. Om te helpen herinneren dat niet gefietst mag worden op het schoolplein. Elke basisschool in Oldenzaal heeft minstens één verkeersouder.

Gemeente faciliteert

De gemeente ondersteunt de verkeersouders door hesjes, borden en fluitjes te verschaffen. Daarnaast wordt jaarlijks een subsidie gegeven om projecten te realiseren.

Blijk van waardering

Als blijk van waardering zijn de verkeersouders en het bestuur van Veilig Verkeer Nederland afdeling Oldenzaal door het gemeentebestuur uitgenodigd voor de vrijdagavond van de Twente Ballooning. Zij vormen een onmisbare schakel tussen scholen, ouders, VVN, politie en gemeente.

Meer informatie

Meer informatie kunt u verkrijgen bij de basisschool bij u in de buurt. Elders op deze website vindt u informatie over verkeer in Oldenzaal. In de rubriek "meest gestelde vragen over verkeer" vindt u nuttige tips. Bijvoorbeeld over de verkeersveiligheid in uw eigen straat.