Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 04-08-2009

Oosterhoutse familie gearresteerd na vechten in restaurant en op straat

ROOSENDAAL: Een etentje in een restaurant op de Kade is gisteravond omstreeks 21.15 uur voor een Oosterhoutse familie, een 54-jarige man, zijn 52-jarige vrouw, hun 24-jarige dochter en hun 35- jarige
schoonzoon geëindigd in de cel. Het tumult begon in de horecazaak met een ruzie met een 21-jarige Rotterdamse over voordringen bij de toiletten. Buiten keerde de familie zich tegen de politie en weigerde aan het bevel te voldoen om te vertrekken.

In het restaurant ontstond tumult toen moeder en dochter naar het toilet gingen en na het bezoek daaraan ruzie kregen met een 21-jarige Rotterdamse, die hen beschuldigde van voorkruipen. Er werd geduwd en getrokken. De Rotterdamse deed aangifte en verklaarde dat ze door de vrouwen was geduwd en aan haar haren was getrokken. Ook zou de 35-jarige schoonzoon haar een klap tegen haar kaak hebben gegeven. De ruzie werd buiten voortgezet.

De politie kwam ter plaatse om buiten beide groepen te scheiden. De Oosterhoutse familie was het allemaal, wellicht mede door
alcoholgebruik, niet eens met de gang van zaken en weigerde aan de vorderingen van de agenten om te vertrekken. Daarbij zou de dochter een agente geduwd en met haar vuisten tegen de borst van een andere diender geslagen hebben. Moeder gooide met bier naar de politie en vader zou een politieman een klap op het hoofd hebben gegeven. Alle vier de verdachten zijn aangehouden. Moeder is na verhoor vrijgelaten, de andere verdachten zijn in verzekering gesteld.

Niet voldoen aan vordering politie levert arrestatie op

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 03.25 uur op de Markt een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering van agenten om uit een café te vertrekken. De agenten waren naar een café gegaan omdat klanten daar kennelijk ruzie met elkaar hadden. Ter plaatse bleek dat de verdachte weigerde op vordering van de eigenaar en de politie om de zaak te verlaten. Hierop is hij aangehouden. De verdachte is vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 03.45 uur in een woning in de wijk Kalsdonk een 22-jarige man uit Oudenbosch
aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 27-jarige vriendin heeft aangifte gedaan. Zij verklaart dat haar vriend haar vannacht in de woning tijdens een ruzie mishandeld heeft. De verdachte is in
verzekering gesteld.

Vannacht ontstond ruzie tussen een 27-jarige vrouw en haar 22-jarige vriend. Dat gebeurde tijdens een bezoek van vrienden. Het slachtoffer verklaart dat haar vriend tijdens een discussie boos werd. Hij had haar geslagen, geschopt en aan haar haren getrokken. Uiteindelijk verliet hij de woning waarbij hij ook nog de onderste ruit van de voordeur inschopte. De verdachte verklaarde dat hij nogal wat alcohol gedronken had, zo had hij een halve fles wodka en zes blikjes bier gedronken. Hij gaf toe uit boosheid zijn vriendin mishandeld te hebben.

Auto's en motor botsen op de A-17

MOERDIJK: De politie behandelde maandagmiddag 3 augustus 2009 een verkeersongeval op de A-17. Bij het ongeluk bosten drie personenauto's en een motorrijder achter op elkaar. De motorrijder raakte daarbij licht gewond.

Rond 17.15 uur was er sprake van filevorming op de rijbaan rijrichting Roosendaal - Moerdijk.
Drie achter elkaar rijdende automobilisten en een motorrijder knalden op elkaar. De motorrijder kwam door de aanrijding ten val en raakte licht gewond. Omdat het zich in eerste instantie ernstig liet aanzien was ook de traumahelikopter gewaarschuwd en onderweg.
De heli hoefde echter niet door te komen. De volgorde van de
betrokkenen:

1) de eerste auto: blauwe BMW, bestuurd door een 34-jarige man uit Rotterdam

2) de tweede auto: grijze Peugeot, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Oosterhout

3) de derde auto: zwarte Renault, bestuurd door een 57-jarige man uit Zoetermeer

4) de motor was een rode BMW, bestuurd door een 41-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht

De motorrijder is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Dordrecht, waar lichte letsel werd geconstateerd. De betrokken voertuigen zijn weggetakeld door een bergingsbedrijf. De politie trad verkeersregelend op waarbij het overige verkeer over de vluchtstrook werd geleid. Dit had filevorming tot gevolg.

226 snelheidsovertreders op de bon

LANGEWEG: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielden maandag 3 augustus een
snelheidscontrole op De Langeweg. De actie duurde de gehele dag, van 08.00 tot 22.00 uur Van de 3698 passanten reden er in totaal 226 te snel voorbij de radarapparatuur. De overtreders krijgen binnenkort hun boete thuis gestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u.

Auteurs: Willem van Hooijdonk & Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-08-2009 16:21 | © Regio Midden en West Brabant |