Virusstatus.com brengt informatie over Mexicaanse griep bijeen


GRONINGEN, 20090804 -- De Mexicaanse griep rukt op en de hoeveelheid informatie die in de media komt neemt steeds verder toe. De website Virusstatus.com heeft daarom veel nuttige informatie over de griep op één plaats bijeengebracht. Op de site vindt men allerlei uiteenlopende zaken die met het virus te maken hebben zoals de symptomen en wat voor voorzorgsmaatregelen men kan nemen tegen de griep. Ook handig is de samenvatting waarin alle informatie beknopt staat omschreven.

Op Virusstatus.com, dat zowel in het Nederlands als het Engels is uitgevoerd, worden naast de informatie over de Mexicaanse griep ook alle nieuwsberichten bijgehouden. Zo kan men er zeker van zijn dat na een bezoek aan deze website de kennis over de huidige status van het virus weer helemaal up-to-date is. Het is voor de bezoeker tevens mogelijk om te reageren op deze nieuwsberichten en hiermee een conversatie met andere bezoekers te starten.

Onder het kopje statistieken geeft de website een overzicht van de gevallen per land. Hierin worden de bevestigde griepgevallen en doden weergegeven. Ook blijkt hieruit dat het aantal griepgevallen in Nederland tot nu toe erg laag ligt, zeker wanneer men dit percentueel bekijkt. Ook wat de huidige alarmfase 6 betekent, welke is uitgeroepen door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO), staat uitgelegd op de website.

Ten slotte is er nog informatie te vinden over pandemieën die in het verleden hebben plaatsgevonden zoals SARS (2002) en HIV. Wanneer de Mexicaanse griep wordt vergeleken met HIV kan men zien dat de Mexicaanse griep tot nu toe lang niet zoveel slachtoffers heeft gemaakt als HIV, waar sinds 1984 al meer dan 40 miljoen mensen besmet door zijn. Uiteraard moet men zich hierbij realiseren dat de besmettingswijze van deze virussen verschilt.

www.virusstatus.com