Politie Limburg-Noord

Vier aanhoudingen in verband met poging tot moord in Reuver


Datum: 4-08-2009
Tijd bericht: 14:45
Plaats: Reuver
De politie heeft afgelopen week vier aanhoudingen verricht in verband van het misdrijf dat plaatsvond op 11 oktober 2008 in een woning aan de Klokweg. De 73-jarige bewoner werd daarbij in zijn woning overvallen en beschoten. Hij raakte hierbij zodanig gewond dat hij enkele dagen werd opgenomen in het ziekenhuis. De zaak werd in juni van dit jaar heropend en het programma Opsporing Verzocht besteedde op 30 juni wederom aandacht aan deze zaak. Tips die de politie naar aanleiding van deze uitzending ontving leidde niet direct naar de verdachten maar hebben er wel toe bijgedragen dat de politie nu vier aanhoudingen heeft kunnen verrichten in deze zaak.

Op maandag 27 juli hield de politie de eerste twee mannen aan. Het gaat hier om een 44- jarige man uit Valkenswaard en een 28 jarige man uit Sittard. In de woningen waar de mannen aangetroffen werden werd tevens een huiszoeking verricht. De derde persoon werd op woensdag 29 juli in België aangehouden. De politie vraagt België om uitlevering in verband met dit onderzoek. Deze persoon is 42 -jaar en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Dinsdagmorgen heeft de politie de laatste persoon, een 36 -jarige man, in Reuver aangehouden. Na deze aanhouding werd tevens een huiszoeking verricht. Tijdens de huiszoekingen werden door de politie diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Tevens werden diverse wapens aangetroffen en in beslag genomen. Nader onderzoek zal uit moeten wijzen wat de herkomst is van deze goederen.