Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

4 augustus 2009

VVV's TEVREDEN: BIJNA 3500 DEELNEMERS

Veluwse fietsdag groot succes

De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar 3.446 deelnemers getrokken. Veel deelnemers deelden een route met een of meerderen, waardoor op 4 augustus vele groepen fietsers genoten van een nieuwe fietsroute door de Veluwse natuur. Deze vierde editie overtreft de vorige edities ruim voor wat betreft het aantal (betalende) deelnemers. Belangrijke oorzaken zijn het gestegen aantal startpunten en het weer. In totaal kon bij vijftien VVV's worden gestart, vier meer dan vorig jaar. Daarnaast was het met een temperatuur van circa 24 graden, geen regen en een zwakke wind uitstekend fietsweer. Ook de activiteiten die door VVV's langs de routes zijn georganiseerd, vielen in de smaak. Zo was het dringen bij verschillende koffiepunten, waar deelnemers korting kregen. De VVV's konden dit jaar weer een zeer divers publiek begroeten: "onder de deelnemers zijn zowel 55-plussers als gezinnen. Natuurlijk fietsten veel toeristen mee, maar ik herkende ook mensen uit Nunspeet zelf", aldus Aletta Evertse, medewerkster van VVV Nunspeet. Zij omschrijft de dag als volgt: "de ontvangst met koffie en gebak, het mooie weer en een route met activiteiten onderweg zorgden voor een vrolijke en uitgelaten stemming. Een aantal Belgische gezinnen, die op de Veluwe vakantie houden, kwam vandaag speciaal hier naar toe voor de Veluwse Fietsdag, want dit kennen ze in België niet".

Bij de andere deelnemende VVV's zijn soortgelijke geluiden te horen. Er kon gestart worden bij in totaal vijftien VVV's: Putten, Ermelo, Nunspeet, Elspeet, Vierhouten, Elburg, Apeldoorn, Twello, Epe, Heerde, Ede, Garderen, Oosterbeek, Nijkerk en Harderwijk. Iedere betalende deelnemer kon na afloop een medaille ophalen bij het kantoor waar hij of zij was gestart. Het blijkt dat velen waarde hechten aan een dergelijk aandenken, bijna iedereen stapte nog een keer het VVV-kantoor binnen.

Als communicatiekanaal rond de Veluwse Fietsdag werd de website www.vvvveluwe.nl ingezet, terwijl iedere lokale VVV op haar website uitgebreid informatie verschafte over de eigen route. Voor specifieke informatie kon men bellen met het VVV-kantoor waar men wilde starten. Deze opzet heeft gewerkt: vrijwel alle deelnemers waren goed op de hoogte van startpunten en -tijden. Deze fietsdag vormt samen met de Molenfietsdag Veluwe, die dit jaar op zaterdag 10 mei werd gehouden, een publieksactiviteit van de gezamenlijke VVV's op de Veluwe met als doel de Veluwe als fietsbestemming te promoten.

Noot voor de redactie (