Gooische Moordenaar weer op pad


HOORN, 20090802 -- De oudere inwoners van 't Gooi kennen hem vast nog wel: De Gooische Moordenaar. De beroemde en door vele ongelukken soms zelfs beruchte stoomtram, die tot 1947 Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen en Bussum met elkaar en met de hoofdstad verbond. Die tramverbindingen zijn er al lang niet meer. De stoomtram wel! Je kunt deze zomer zelfs op reis met de geheel gerestaureerde Gooische stoomtram en daarvoor hoef je niet ver weg: De Gooische Moordenaar komt in actie bij de Museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik.

Gooische Moordenaar

De Gooische Stoomtram zal deze zomervakantie rijden op dinsdag, woensdag en donderdag van 4 tot en met 6 en van 11 tot en met 13 augustus. De tram vertrekt om 10.00 uur uit Hoorn naar Medemblik en om 11.45 uur weer retour naar Hoorn. De tram wordt getrokken door stoomtramlocomotief 18 van Gooische Stoomtram uit 1921. U wordt vervoerd in één van de beide gerestaureerde Gooise stoomtramrijtuigen, die de Museumstoomtram Hoorn - Medemblik in zijn collectie heeft. Het fraaie Jugendstil-salonrijtuig 22 dateert uit 1904 en rijtuig 21 werd gebouwd in 1915. De complete tram werd door het Museum gerestaureerd in 1990 en is sinds die tijd als rijdend monument te bewonderen.

Zomerprogramma

Een rit naar Medemblik met de Gooische Moordenaar is echter niet het enige dat mogelijk is. De Museumstoomtram biedt deze zomer namelijk een uitgebreid programma tegen een speciale prijs. De stoomtrams vertrekken niet alleen om 10.00 uur uit Hoorn, maar ook om 11.00 uur en 13.30 uur. Vanuit Enkhuizen vertrekt het motorschip `Friesland' over het IJsselmeer om 11.00 uur en 15.00 uur naar Medemblik. In Medemblik geven de stoomtrams en de boot aansluiting op elkaar en op een historische autobusdienst, die via het Stoommachine¬museum, het middeleeuwse Kasteel Radboud en Imkerij de Bijenstal naar het tramstation in Twisk rijdt.

Kijkje bij het kolenvuur

Altijd al willen weten hoe een stoomlocomotief werkt? Tijdens de speurtocht Stoomsafari kun je het kolenvuur in de ketel zelf bekijken! Maar, er is meer: Verkleed je zoals Ot en Sien 100 jaar geleden op reis gingen, help bij het sorteren van de post en steek een handje uit bij het goederenvervoer.

Meer informatie

De Gooische Stoomtram en de andere trams vertrekken uit Hoorn naast het NS-station. Hier is volop parkeergelegenheid op het `Transferium'. Meer informatie en de gehele dienstregeling voor 2009 vindt u op: www.museumstoomtram.nl of tel. 0229-214862

Het rijden met de Gooische Stoomtram vindt plaats onder technisch voorbehoud.





Ingezonden persbericht