Ingezonden persbericht

Nieuwe netwerkbeveiligingsapparaten van Atera Networks

Breda, 5 augustus 2009 - Atera Networks heeft de reeks Citatel netwerkbeveiligingsapparaten uitgebreid met twee nieuwe modellen, de CLX 400 en de CLX 420. Beide modellen zijn een combinatie van een firewall en een router en zijn tevens verkrijgbaar met draadloze netwerkvoorzieningen - CLX 400W en CLX 420W. Atera Networks richt zich met de Citadel-serie op kleine- en middelgrote bedrijven die voor een betaalbare prijs hun netwerk en internetverbinding optimaal willen beveiligen en beheren.

De belangrijkste kenmerken van deze nieuwe Citadel-modellen zijn een hogere doorvoersnelheid tot 90 Mbit per seconde en de mogelijkheid om de nieuwe firmware te installeren die binnenkort wordt uitgebracht. Met deze firmware zal de functionaliteit van de nieuwe Citadel-modellen verder worden uitgebreid. De CLX 400(W) en CLX 420(W) zullen dan onder meer geschikt zijn als UTM (Unified Threat Management). Dat betekent dat deze modellen kunnen fungeren als een complete beveiligingsoplossing die verschillende beveiligingsfuncties kan uitvoeren, van het stoppen van indringers tot het blokkeren van ongewenste websites. In combinatie met de Atera Unity beheersoftware is het beheer van de beveiligingsapparaten verder vereenvoudigd.

Atera Networks verkoopt zijn producten uitsluitend via partners. De prijzen van de nieuwe modellen zullen voor het MKB zeer aantrekkelijk geprijsd zijn.

Over Atera Networks

Atera Networks Ltd is een wereldspeler op het gebied van netwerkbeveiligingsproducten voor kleine en middelgrote ondernemingen. De strategie en productontwikkeling van Atera zijn specifiek gericht op integrators en VAR's die oplossingen leveren aan eindgebruikers in het MKB.

De oplossingen van Atera Networks bieden midden- en kleinbedrijven en de integrators die hun netwerken beheren innovatieve functionaliteit voor netwerkbeveiliging en -beheer tegen een betaalbare prijs. Bedrijven in allerlei sectoren, bijvoorbeeld de detailhandel, advocatuur, financiële dienstverlening en productie, maken hiervan gebruik.

Het hoofdkantoor van Atera Networks is gevestigd in Tel Aviv, Israël. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.ateranetworks.nl.