Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden burgerzaken

In de vakantieperiode heeft het loket van burgerzaken in het publieksbureau gewijzigde openingstijden. Tot en met 14 augustus is de balie van burgerzaken op maandag, dinsdag en woensdag geopend tot 15.00 uur in plaats van 16.00 uur.

De openingstijden op de donderdag en vrijdag zijn ongewijzigd: op donderdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur.

De openingstijden van het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg en de balie van het team Ruimte in het publieksbureau zijn ongewijzigd. Deze tijden kunt u vinden in het colofon.

Elektronisch betalen bij gemeentelijke afvalverwerking

De toegangscontrole op de gemeentelijke afvalverwerking is geautomatiseerd. U kunt alleen nog maar elektronisch betalen. Hiermee is een eind gekomen aan het contant betalen. Wanneer u afval brengt kunt u alleen nog maar pinnen en chippen.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 24 juli tot 31 juli 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Hoveniersweg 1, het gedeeltelijk vergroten van het centrumgebouw, d.d. 24 juli

* Unikenkade ong., het bouwen van een campershowroom, d.d. 24 juli
* Spoorstraat 77, het uitbreiden van een woning, d.d. 28 juli
* Tros ong., het geheel oprichten van een vaste betonbrug, d.d. 29 juli

* Krommewijk ong., het bouwen van een woning, d.d. 30 juli

Musselkanaal

* Zuiderkanaalweg ong., een aanlegvergunning voor het uitgraven van een mestbassin, d.d. 29 juli

* Zuiderkanaalweg ong., het plaatsen van een hekwerk ter afrastering van een mestbassin, d.d. 29 juli

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Uitwegvergunningen

Op 4 augustus 2009 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Musselkanaal

* Technicumstraat 1a

Onstwedde

* Kempkebosweg ong.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 4 augustus 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Langs de provinciale weg N366 en de N974, 17 bomen
* Langs de aansluiting provinciale weg N974-N366, 3 bomen

Musselkanaal

* Llangs de provinciale weg N366, bossage à 2.100 m2

Onstwedde

* Markeweg 1, 1 boom

Vledderveen

* Vledderweg 9, 3 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Ruimtelijke ordening

Bouwplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van 6 augustus 2009 gedurende zes weken bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van de heer A. van der Laan, Schoolkade 16 in Musselkanaal om ontheffing voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Oosterstraat 44 in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B, 7446.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de ontheffing te verlenen.

* het verzoek van de heer H. Stuive, Technicumstraat 6 in Musselkanaal om ontheffing voor het tijdelijk plaatsen van een unit als noodkapsalon op het perceel Technicumstraat 6 in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding C, 10567.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de ontheffing te verlenen.

Als u het niet eens bent met een voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 6 augustus 2009 tot en met woensdag 16 september 2009 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.
* 5 augustus 2009