Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meer kleur en fleur op de Strevelsweg

De Strevelsweg, is een belangrijke winkelstraat met allerlei ondernemingen. Van een goede kapper tot een speciaalzaak als Wielerstudio. Daarom geeft de deelgemeente extra aandacht aan deze straat.

De afgelopen periode is er veel gebeurd op de Strevelsweg: de weg werd verbreed, particuliere woningen verbeterd, waarbij ook de gevels een extra renovatie- en/of schoonmaakbeurt kregen. Bij deze ontwikkelingen liep de verdere verfraaiing van het gebied door middel van kleur en fleur jammer genoeg achter. Er stonden weliswaar enkele piramidebakken met geraniums op de middenberm en hangingbaskets met bloemen aan lantaarnpalen. Maar dit jaar kwamen ze niet terug.

De ondernemersvereniging, onder aanvoering van Hans Drent (opticien op Strevelsweg) vond dit niet kunnen en vroeg om aandacht bij de deelgemeente. Met als resultaat dat op de Strevelsweg de bloeiende hangingbaskets en geraniumpiramides terug zijn. Ook worden er binnenkort bloembollenveldjes aangelegd.

"Ik ga hierover wel in gesprek met de stad", zegt portefeuillehouder René Kronenberg, "want voor volgend jaar moet dit goed geregeld zijn. Het kan niet zo zijn dat op grote, doorgaande wegen je haast struikelt over geraniumpiramides, terwijl op andere wegen die tevens winkelgebieden zijn, zoals de Strevelsweg, je deze piramides helemaal niet ziet." Hans Drent van de ondernemersvereniging voegt daaraan toe, dat 'een kleurige en fleurige Strevelsweg zeker ook meer klanten zal aantrekken'.

Rene Kronenberg en Hans Drent bij een piramidebak op de Strevelsweg. (foto: deelgemeente Feijenoord)