Ingezonden persbericht


F5 lanceert nieuw hardwareplatform: BIG-IP 3900

Ondersteuning verschillende softwaremodules, middelgrote organisaties kunnen kosteneffectief geavanceerde functionaliteit integreren in application delivery-infrastructuur om IT-flexibiliteit te maximaliseren

Schiphol-Rijk, 5 augustus 2009 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), marktleider in Application Delivery Networking (ADN), introduceert de BIG-IP 3900. Dit hardwareplatform combineert application delivery-diensten op één apparaat tegen lage kosten. Zo biedt het platform middelgrote organisaties een hoge Return On Investement (ROI).

De BIG-IP 3900 biedt functionaliteit voor traffic-management, webapplicaties voor firewallbeveiliging en applicatieversnelling. Zo zorgt het platform voor een optimale gebruikerservaring, eenvoudig beheer en meer flexibiliteit en implementatiemogelijkheden.

De BIG-IP 3900 heeft een quad-core processorarchitectuur en maakt gebruik van de Clustered Multiprocessing-technologie van F5. Hiermee biedt het platform middelgrote ondernemingen de vereiste prestaties die nodig zijn voor een gecombineerde, resource-efficiënte application delivery-oplossing. Het platform wordt standaard geleverd met Fast Cache-, IPv6 Gateway-, Rate Shaping-, SSL Offload- en Compression-functionaliteit. Met deze features kunnen organisaties hun applicatieprestaties verbeteren en servers ontzien. Tegelijkertijd vergroten ze de beschikbaarheid en schaalbaarheid van hun IT-omgeving.

De nieuwe oplossing is het eerste 1U (1 rack unit) Application Delivery Controller-platform dat diverse productmodules ondersteunt. Hiermee kunnen middelgrote organisaties kosteneffectief een uitgebreid application delivery network bouwen. Het nieuwe platform ondersteunt BIG-IP Local Traffic Manager, Global Traffic Manager, Application Security Manager, WebAccelerator en Link Controller.

Organisaties kunnen verschillende softwaremodules aan het platform toevoegen. Dat stelt ze in staat om hun application delivery-infrastructuur effectief te configureren om zo te voldoen aan de continu veranderende bedrijfseisen. De mogelijkheid om diverse applicatiediensten samen te brengen op één platform, maakt de BIG-IP 3900 het ideale platform voor organisaties die hun application delivery-infrastructuur willen consolideren. Daarbij besparen ze stroom en ruimte, en verlagen ze de koelingskosten.

'Elk bedrijf heeft andere behoeften voor wat betreft application delivery', zegt Jason Needham, Senior Director Product Management bij F5. 'In het afgelopen jaar heeft F5 zijn volledige BIG-IP-hardwareportfolio vernieuwd. We bieden onze klanten nu meer keuzeopties, zodat een platform tegen een voordelige prijs exact de prestaties levert, die een bedrijf nodig heeft. Door dit te combineren met de F5 iRules scripting- en open API iControl-functionaliteit, kunnen we onze klanten betere technologie bieden. Daarbij voorzien we ze van de benodigde flexibiliteit om hun IT-activiteiten af te stemmen op hun algemene bedrijfsdoelstellingen.'

De BIG-IP 3900 is vanaf nu verkrijgbaar. Meer informatie over de BIG-IP 3900 is te vinden in het BIG-IP System Hardware Data Sheet (www.f5.com/pdf/products/big-ip-platforms-ds.pdf) op de BIG-IP Product Family Page (www.f5.com/products/big-ip/), en in het BIG-IP Add-On Modules Data Sheet (www.f5.com/pdf/products/big-ip-modules-ds.pdf).

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de levering van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun applicatielevering te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: www.F5.com.