Politie Gelderland-Zuid

Bestuurders onder invloed

Twee invorderingen

Malden/ Wamel, 05-08-2009 o In de nacht van dinsdag op woensdag werden in Malden en Wamel drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee bestuurders maakten het zo bont dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 03.00 uur zagen politieagenten op de Randwijksingel in Malden en auto afslaan zonder richting aan te geven. Ook reed de bestuurder harder dan de maximum toegestane snelheid. Hierop werd de 19-jarige bestuurder staande gehouden voor een blaastest. De beginnende bestuurder blies 150 ugl, terwijl voor deze categorie bestuurders 95 ugl is toegestaan. Proces-verbaal tegen de 19-jarige is opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen van 3 uur.

Laster die avond werd van een 27-jarige automobilist uit Mook op de Rijksweg in Malden het rijbewijs ingevorderd. Na een blaastest op straat werd duidelijk dat de man vermoedelijk fors teveel gedronken had, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies de 27-jarige 615 ugl. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De officier van justitie zal bepalen wanneer hij zijn rijbewijs weer terugkrijt. De man werd met een proces-verbaal op zak en een rijverbod van 7 uur weer in vrijheid gesteld.

Aanrijding en onder invloed

Rond 03.45 uur werden politieagenten naar een ongeval op de Van Heemstraweg gestuurd. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval. De 19-jarige automobilist uit Puiflijk verklaarde dat hij reed over de Van Heemstraweg in de richting van Beneden-Leeuwen. Onderweg kreeg hij een sms-bericht op zijn mobiele telefoon. Toen hij op zijn telefoon keek, raakte hij de controle over het stuur kwijt waardoor hij een lichtmast uit de grond reed, een schrikhek raakte en over de kop sloeg. De 19-jarige raakte hierbij lichtgewond, waarop de ambulancedienst werd gewaarschuwd. De agenten hadden het vermoeden dat de jonge man gedronken had. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau en aangehouden. Op de ademanalyse blies hij 375 ugl, wat voor beginnende bestuurders invordering van het rijbewijs betekent.

(10)

Laatst gewijzigd 05-08-2009 14:50 | © Regio Gelderland-Zuid |