Ernstige tekorten dreigen bij preventieve griepproducten.

05/08/2009 16:09

Drogisterij.net B.V.

Nu de eerste dode van de Mexicaanse griep is gevallen lijkt de storm op preventieve producten definitief te zijn begonnen. Drogisterij.net ziet al een aantal weken de verkoop van mondkapjes, desinfecterende handgel en weerstandproducten enorm toenemen met deze week weer een nieuw hoogtepunt. Gevolg hiervan is ook dat de voorraden van deze producten ook met een aanzienlijk tempo afnemen waardoor zelfs in de maand augustus al ernstige tekorten dreigen.

"Een trend die we nu signaleren is dat veel grote bedrijven en ook consumenten massaal handgel en desinfectie doekjes inslaan. Het probleem is alleen dat de fabrieken van veel van onze leveranciers stilliggen en we daarom de laatste dagen steeds meer de melding krijgen dat sommige producten pas half september weer kunnen worden aangeleverd. Het is dus zaak dat men er snel bij is voordat de meeste voorraden definitief op zijn, de Mexicaanse griep wacht niet totdat er weer voldoende preventieve middelen in de winkel liggen. Wij kopen nu vaak de laatste voorraden van bepaalde preventieve producten in en zagen dit al een tijdje geleden aankomen. Daarom hebben we vooraf extra veel voorraad gereserveerd en ingekocht, maar zelfs dat heeft niet bij alle producten geholpen." aldus directeur Jaap Santifort van Drogisterij.net.

De vraag naar preventieve producten zal de komende weken blijven toenemen, zeker als een groot aantal buitenlandse vakantiegangers terugkeert en de Mexicaanse griep meeneemt naar Nederland. Om de massale terugkeer van vakantiegangers voor te zijn adviseert Jaap Santifort tijdig voldoende preventieve producten in huis te halen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.drogisterij.net/mexicaansegriep