Discussie over d-mails


Presentatie en discussiebijeenkomsten

AMSTERDAM, 20090805 -- Register heeft d-mails ontwikkeld waarmee facturen, orders en brieven digitaal verzonden én verwerkt kunnen wiorden. Over enige tijd zullen bedrijven een gratis account krijgen aangeboden voor hun digitale communicatie. Daarvoor willen wij een aantal bedrijven een presentatie geven en met ze discussiëren over deze innovatie. Wilt u een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst stuur dan een e-mail naar luisteren@register.nl.

D-mails: digitale facturen, orders en ... brieven

E-facturen zijn makkelijk voor de verzender: een plaatje van de factuur per e-mail verzenden gaat snel en is goedkoper dan op papier. De klanten van die bedrijven hebben echter geen voordeel: zij moeten de facturen nog altijd handmatig in hun boekhouding verwerken.

Digitale bedrijfscommunicatie
D-mails zijn zowel voor de verzender als de ontvanger efficiënt. D-mails zijn gestructureerd: de afzender is gecontroleerd en de geadresseerde is geïdentificeerd, en d-mails zijn digitaal getekend. D-mails zijn compleet met de actuele gegevens uit het handelsregister van de afzender én van de geadresseerde. D-mails kunnen in elk softwarepakket worden verwerkt en gekoppeld worden aan relaties en dossiers.

Ontwikkeling
Register heeft de taxonomie Invoice 3.0 voor facturen ontwikkeld en laten beoordelen door de Belastingdienst, die oordeelde dat de taxonomie aan alle wettelijke en btw-eisen voldoet. Op de site register.nl kan elke entiteit die is ingeschreven in het handelsregister een account nemen voor het verzenden, beheren en ontvangen van digitale e-mails.

Marketing
Register is klaar om een gratis downloadable versie van de software te maken. Elk bedrijf kan daarmee vanaf de eigen PC d-mails ontvangen en beheren. En eventueel voor ¤ 0,25 d-mails verzenden.

Doelgroepen
MKB, grote bedrijven, instellingen en overheid. Register heeft een marktonderzoek laten doen. Er worden door de doelgroepen in Nederland jaarlijks 2,2 mld standaardberichten verzonden, waarvan 1,8 mld op papier.

Oplossingen
Voor het MKB is een gratis d-mailaccount handig om digitale berichten te beheren en in de boekhouding te verwerken. Grote bedrijven en instellingen kunnen vanuit hun eigen software d-mails verzenden. En grote bedrijven kunnen met d-mails hun interne en externe communicatie structureren en koppelen aan hun administratie.

Uitbreidingen
1. Integratie met internetbankieren.
2. Meer soorten d-mails, o.a. d-offertes, d-contracten, d-abonnementen en d-dagvaardingen.
3. Het gratis account uitbreiden met internetboekhouden.
4. D-mails naar particulieren.

Gebruikers
1. Register wordt al gebruikt voor d-facturen, d-herinneringen, d-aanmaningen en d-sommaties.
2. Register is in gesprek met een aantal bedrijven, waaronder een bekend bedrijf/merk.
3. Register is in onderhandeling over een spectaculaire samenwerking.

Discussiebijeenkomsten
Register organiseert de komende weken een aantal presentatie- en discussiebijeenkomsten met grote bedrijven. Door goed te luisteren zal het product d-mails nog verder verbeterd kunnen worden.

Voordelen d-mails
- gecontroleerde afzender
- gecontroleerde aflevering
- registratie van datum en tijd van verzenden
- verwerkbaar in elk softwarepakket
- besparing op handmatige verwerking.

Register.nl