EuroCross Assistance

Busongeval Spanje

05/08/2009

Twee repatriëringsvluchten hebben afgelopen dinsdag 9 slachtoffers van het busongeval aan de Costa Brava naar Nederland teruggebracht. Opvang van de patienten op Rotterdam Airport en vervoer naar ziekenhuizen en huisadressen is geregeld.

Bij het busongeval, dat donderdag 30 juli plaatsvond aan de Costa Brava in Spanje, zijn 6 Nederlandse toeristen omgekomen. Het ongeval gebeurde bij de plaats San Pol del Mar, op ongeveer 50 kilometer van Barcelona. De bus met 65 passagiers was op de terugreis van een excursie naar Barcelona. Bij het verlaten van de snelweg raakte het voertuig van de weg en kantelde. Er raakte 42 passagiers gewond. Tot nu toe is bekend dat er 13 Achmea verzekerden zijn betrokken bij deze ramp waarvan nog 1 patient in een Spaans ziekenhuis ligt.

Met deze repatriëringen is het aantal slachtoffers dat nog in de Spaanse ziekenhuizen is opgenomen teruggebracht tot 10. Een verpleegkundige van SOS International blijft in Spanje om de achtergebleven patienten te blijven ondersteunen.

Later vandaag wordt er bekend gemaakt of nog een nieuwe vlucht kan plaatsvinden.