Gemeente Nuenen


Van Gogh bord uigereikt aan Rita Heezemans van Stichting Poolse kinderen


Rita Heezemans heeft tijdens het traditionele bezoek van Poolse kinderen aan het gemeentehuis van Nuenen, van loco-burgemeester Ad van Beek een Van Gogh-bord gekregen. Woensdag 5 augustus werd mevrouw Heezemans extra in het zonnetje gezet vanwege haar langdurige betrokkenheid bij de stichting Poolse kinderen. Zij is vrijwel vanaf het begin nauw betrokken bij het werk van de stichting in Nuenen.

Â

Hoewel mevrouw Heezemans zich graag op de achtergrond houdt, werd ze woensdag toch in het zonnetje zetten vanwege haar bijzondere verdiensten voor de stichting Poolse kinderen in Nuenen. Namens de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft ze daarom een Van Gogh-bord gekregen als bijzondere blijk van waardering.

Tijdens het verblijf van de Poolse kinderen treedt Rita bij diverse activiteiten op als tolk. Daarnaast vertaalt zij alle correspondentie tussen het bestuur van de stichting en de contactpersonen in Pilchowice en verzorgt zij de verzending naar Polen. Ook vertaalt Rita Heezemans de briefwisseling tussen de gastouders en de kinderen in Polen.

Verder vertaalt ze alle teksten die de Poolse kinderen tijdens hun vakantie hier krijgen. Dit varieert van een beschrijving van een speurtocht tot informatie over Vincent van Gogh.

Zowel voor het bestuur als de gastouders is Rita een belangrijke, maar vooral ook heel fijne en bijzondere vrijwilliger. Als haar gevraagd wordt een âklusjeâ te klaren, gaat ze meteen aan de slag. Met haar aangename en opgewekte karakter is het prettig om in haar gezelschap te verkeren.


Als een Pools kind een probleem heeft zoals last van heimwee, of als gastouders vragen hebben over hun gastkind, kunnen ze altijd bij Rita terecht. Zij zorgt voor een snelle oplossing en een passend antwoord.

Ze maakt makkelijk contact met de Poolse kinderen. Dit blijkt vooral tijdens de gezamenlijke activiteiten. Ze zien haar als een soort âtweede moederâ bij wie het fijn is om in de buurt te zijn.