Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 05-08-2009

Auto in brand

NIEUW AMSTERDAM Dinsdagmiddag is op de Dikkewijk een personenauto van een 58-jarige automobilist uit Barger Compasuum in brand gevlogen. De 58-jarige automobilist reed over de Dikkewijk en zag op een gegeven moment rook onder het dashboard vandaan komen. De man kon op tijd stoppen en zijn auto verlaten. Hij raakte niet gewond. De auto brandde geheel uit. (2009030971)

Politie zoekt doorrijder aanrijding

ORANJE De politie is op zoek naar een doorrijder van een aanrijding op maandagmiddag op het Oranjekanaal Zuidzijde. Maandagmiddag vond omstreeks 14.40 uur een aanrijding plaats tussen een witte transportbus en een gele bedrijfsbus. De witte transportbus werd bestuurd door een 26-jarige Hongaar. Hij reed vanuit Hijken richting Oranje. Op een gegeven moment kwam een gele bedrijfsbus vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. De bus reed midden op de weg. Om een frontale aanrijding te voorkomen, moest de Hongaar uitwijken. De voertuigen raakten elkaar en daardoor raakte een 28-jarige passagier van de witte bestelbus gewond aan het gezicht door rondvliegend glas. De 28-jarige vrouw uit Hongarije moest zich laten behandelen in het ziekenhuis in Assen. De 26-jarige Hongaarse bestuurder stopte in de witte transportbus stopte om te kijken naar de verwondingen van zijn passagier en de schade aan de bus. De onbekende bestuurder van de gele bedrijfsbus stopte, maar reed vervolgens door. Volgens de Hongaar had de gele bedrijfsbus een witte kentekenplaat. De politie is op zoek naar de bestuurder van de bus. Mensen die in de omgeving van Oranje of Hijken een gele bedrijfsbus met een witte kentekenplaat (hebben) zien rijden en weten waar de bestuurder verblijft, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 88 44. (2009030795)

In model geknipte boompjes gestolen

ASSEN Tussen 28 juli en 31 juli zijn bij een woning aan de Houtlaan een tweetal boompjes gestolen. De twee bijzondere in model geknipte boompjes hebben een waarde van 170 euro. De gedupeerde eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal bij de politie. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze diefstal of mensen die informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 88 44. (2009030851)

Verkeersongeval

LANGELO Dinsdagochtend heeft op de Hoofdweg een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 89-jarige automobiliste uit Norg verleende bij een wegsluis geen voorrang aan een 54-jarige automobiliste uit Langelo. Een frontale botsing was het gevolg. De bestuurders kwamen gelukkig allebei met de schrik vrij. De 89-jarige vrouw werd nog wel door ambulancepersoneel onderzocht, maar had geen verwondingen opgelopen. (2009030985)

Politie houdt man en vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 44-jarige man uit Zuidwolde aangehouden op de Kanaalweg voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was eerder op de avond gesignaleerd door de politie op de Hoofdstraat. Hij reed met hoge snelheid door het centrum van Hoogeveen. Agenten gaven de motorrijder op de Kanaalweg een stopteken. De man moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de man teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd. De man mocht het politiebureau in de nacht van zaterdag op zondag verlaten. (2009030411)

Politie houdt man aan na mishandeling

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Rijen aangehouden in een uitgaansgelegenheid aan het Marktplein. De man wordt ervan verdacht een 18-jarige man uit Emmen te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009031061)

Automobilist aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Vredeveldseweg een 33-jarige automobilist uit Assen aangehouden voor mishandeling. De automobilist was betrokken bij een aanrijding met een 41-jarige fietser uit Assen. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. De 33-jarige automobilist had na de aanrijding de fietser een aantal klappen gegeven. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten. De fietser werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld aan zijn lichte verwondingen. De fietser heeft aangifte gedaan van mishandeling. (2009031008)

Mannen aangehouden na vechtpartij

EMMEN De politie kreeg dinsdagavond een melding van een vechtpartij op de Leemkoelen. Ter plekke troffen agenten een 25-jarige man uit Emmen aan. Hij verklaarde tegenover de agenten dat hij een handgemeen had gehad met twee personen. Het duo was er vervolgens vandoor gegaan in een personenauto. Na een zoektocht wist de politie het duo op de Boslaaan een stopteken te geven. De 34-jarige man uit Emmen en een 27-jarige man uit Emmen werden aangehouden voor mishandeling. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht is geweest van de mishandeling. (2009031037)

Politie vordert rijbewijs in

NOORDENVELD De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Oosterwolde (FR) ingevorderd op de N373. De man werd gelaserd op de N373 met een snelheid van 155 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum van 80. (2009031035)

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die op dinsdagavond heeft plaatsgevonden op de Laan van de Marel. Een 40-jarige vrouw uit Emmen stapte dinsdagavond omstreeks 22.00 uur in een taxibus op het treinstation. Dit busje haf als bestemming Emmerhout/Rietlanden. Op het moment dat de vrouw instapte, zat een echtpaar in de tijd van 50 jaar achter haar. Op de achterste rij zat een jongeman met een donkere huidskleur. Het echtpaar had een schilderij bij zich. Op de Laan van de Marel stopte de bus. De 40-jarige vrouw stapte uit. De onbekende jongeman met een donkere huidskleur stapte ook uit. Op een gegeven moment wordt de vrouw door de jongeman onderuit getrokken. Hij pakt haar handtas af en rent er vandoor in de richting van de Houtweg of Laan van de Bork. De politie is op zoek naar de jongeman. De politie zou graag in contact willen komen met het echtpaar dat in het busje zat en met eventuele andere getuigen. Via 0900 88 44 kan contact worden gezocht met de politie. Het slachtoffer raakte niet gewond. (2009031068)

Aangiftes van bedreiging

RODEN De politie heeft dinsdagmiddag aangiftes opgenomen van een bedreiging op de Norgerweg. Een 23-jarige man uit Assen verklaarde op het politiebureau dat hij dinsdagmiddag samen met zijn vriendin bij een bushalte aan de Norgerweg zat te wachten op de bus. De halte lag pal naast het fietspad. Op een gegeven moment kwam een man met een vrouw over het fietspad aangefietst. De man fietste rakelings lang de 23-jarige man. Er volgde een korte woordenwisseling en de onbekende fietser kwam dreigend naar de man toe en begon hem te bedreigen. Even later trok de man een mes. De 23-jarige man probeerde de zaak te sussen, maar de onbekende man bleef doorgaan met dreigen. Op een gegeven moment kwam een 13-jarige jongen uit Steenbergen aangefietst en zei tegen de man dat hij normaal moest doen. De man bedreigde ook de jongen en gaf hem een schop. De jongen fietste vervolgens door en belde de politie. De man schopte ook de vriendin van de 23-jarige man toen zij haar telefoon wilde pakken. De man fietste vervolgens weg met de onbekende vrouw. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met eventuele andere getuigen. Via 0900 88 44 kan contact worden gezocht met de politie. (2009031025)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.