Maatschappelijk partnership De Graafschap en Syntus


Nieuwe kortingsactie in het openbaar vervoer

DOETINCHEM, 20090805 -- Komend seizoen speelt De Graafschap met shirts voorzien van het logo van openbaar vervoerbedrijf Syntus. Hiermee wordt vorm gegeven aan vernieuwde samenwerking tussen Syntus en De Graafschap. Syntus wil via een uitgebreid partnership met De Graafschap haar maatschappelijke betrokkenheid met de Achterhoek benadrukken en het gebruik van openbaar vervoer verder stimuleren. Het partnership biedt ook voordelen voor niet-voetballiefhebbers, inwoners van de regio en reizigers en medewerkers van Syntus.

Inwonersactie
Voor alle inwoners en reizigers heeft Syntus een bijzondere kortingsactie in petto. De prijs in het openbaar vervoer van Syntus wordt bepaald door de prestaties van De Graafschap: het aantal punten dat De Graafschap heeft is de procentuele korting op het Syntus-SuperTicket. In de loop van het seizoen zal de kaart steeds goedkoper worden en kan de kaart zelfs gratis worden als De Graafschap het heel goed doet. Wint de Graafschap bijvoorbeeld alle wedstrijden, dan heeft zij 114 punten. Haalt De Graafschap evenveel punten als de kampioen van vorig jaar, dan is dat 80 punten en dus 80% korting. Een Syntus-SuperTicket kost dan slechts 2 euro.
Via de website www.ervaarhetov.nl kan met korting een speciaal Syntus-SuperTicket worden besteld. Dit is een vervoerbewijs voor twee personen van 12 jaar en ouder. Is een persoon 18 jaar of ouder dan reizen 3 kinderen tot en met 11 jaar gratis mee. Dit vervoerbewijs kost normaal gesproken 10 euro.

Vervoerplan
Syntus is al jaren vaste partner van De Graafschap in het vervoer van supporters van en naar thuiswedstrijden. Dit geldt ook komend seizoen weer. Alle seizoenkaarthouders van De Graafschap mogen op vertoon van hun seizoenkaart van drie uur voor tot drie uur na de wedstrijd gratis met de bussen en treinen van Syntus reizen.
Ook is Syntus reeds betrokken bij de plannen van De Graafschap voor het eerste duurzame stadion van Nederland. Hiervoor ontwikkelt Syntus een uniek en duurzaam vervoersconcept, passend bij de hoge ambities van De graafschap.
 
Maatschappelijke betrokkenheid.
Met het partnership wil Syntus het openbaar vervoer dichterbij de mensen brengen. De Graafschap gaat met het openbaar vervoer de acht Achterhoekse gemeenten bezoeken voor maatschappelijke projecten.

Bovengenoemde activiteiten samen moeten het OV extra aantrekkelijk maken en zorgen dat meer mensen "het OV gaan ervaren" aldus woordvoerder ten Brinke.