Gerechtelijke organisatie

Uitspraken Aegon NV en ASM International NV

Amsterdam, 6 augustus 2009 -
Uitspraak Aegon N.V.
De Ondernemingskamer heeft gisteren, 5 augustus 2009, uitspraak gedaan in de zaak van Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven (advocaten: mr. R.B. Gerretsen en mr. H.K.O. Reimes) tegen Aegon N.V., Optas Pensioenen N.V. en Optas Schade N.V. (advocaten: mr. W.H. van Baren en mr. H.J.Th. Biemond) betreffende de jaarrekeningen van de vennootschappen over het boekjaar 2007.

De Ondernemingskamer heeft de verzoeken dat Aegon N.V., Optas Pensioenen N.V. en Optas Schade N.V. wordt bevolen - kort samengevat - haar jaarrekeningen over het boekjaar 2007 opnieuw op te maken met inachtneming van de door de Ondernemingskamer te geven aanwijzingen afgewezen.

Uitspraak ASM International N.V.
De Ondernemingskamer heeft gisteren tevens uitspraak gedaan op het verzoek van Hermes Focus Asset Management Europe LTD c.s. (advocaat: mr. J.H. Lemstra) en Fursa Master Global Event Driven Fund LP (advocaat: mr. P.J. van der Korst) tot het instellen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van ASM International N.V. (advocaten: mr. A.F.J.A. Leijten en mr. A.C. Metzelaar). De Ondernemingskamer heeft het voormelde verzoek toegewezen en twee nader aan te wijzen onderzoekers benoemd.

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 6 augustus 2009