Ingezonden persbericht


By The Grape lanceert tekenfilmserie over wijn

Zutphen, 5 augustus 2009

Hoe deel je wijnkennis en hoe bereik je een nieuwe doelgroep wijndrinkers op originele en vernieuwende wijze? Derrick Neleman, oprichter van het wijnportaal www.bythegrape.com, kwam op het idee om een grappige en informatieve tekenfilmserie te laten maken rond het thema wijn.

De tekenfilmserie heet Merlot&Chardonnay (vernoemd naar de bekendste druivenrassen), met druivenkarakters in de hoofdrol. Zij presenteren een nieuwsrubriek vanuit hun belevingswereld en dat zorgt vaak voor hilarische momenten. Stefan de Groot van Creative Cave ontwikkelde de druivenkarakters en produceert wekelijks een nieuwe aflevering. De muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Candy Dulfer en Thomas Bank, die al eerder de muziek schreven voor de wijnfilm "Kissed By the Grape".

Een wekelijkse online tekenfilmserie voor een doelgroep van 16 jaar en ouder is uniek in Nederland. Merlot&Chardonnay heeft als doel een nieuw publiek te vermaken en informeren over het thema wijn.

Elke woensdag verschijnt een nieuwe aflevering van Merlot&Chardonnay op www.bythegrape.com. De filmpjes mogen gratis worden herplaatst op andere sites.

Wat is By The Grape?
By The Grape is hét wijnportaal van Nederland en richt zich op de 2 miljoen wijndrinkers die er dagelijks zijn. By The Grape zet nadrukkelijk de wijndrinker centraal om deze op toegankelijke wijze te voorzien van inspiratie en kennisoverdracht rondom het thema wijn, met medewerking van bekende wijn- en culinaire experts zoals Nicolaas Klei, Onno Kleyn, Cuno van 't Hoff, Janneke Vreugdenhil en vele anderen. By The Grape bedient hiermee een unieke groep wijnliefhebbers. By The Grape onderneemt vanuit de overtuiging dat wijn een levensstijl is en de moeite waard om te ontdekken. Met een duidelijke mening en vanuit de overtuiging consumenten te helpen nog meer te genieten van wijn. www.bythegrape.com

-EINDE PERSBERICHT -

Noot voor redacties
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht