Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Leiden, 6 augustus 2009

Juli topmaand in Leidse musea

De maand juli was met 75.000 bezoeken een topmaand voor de zeven grote musea in Leiden. In totaal hadden de zeven musea 52% meer bezoekers dan dezelfde maand vorig jaar. Er was een uitverkochte Museumnacht én de Leidse musea zijn deze maanden - ook in augustus - gratis voor kinderen t/m 12 jaar. De Museumnacht niet meegerekend, bezochten in juli 20% meer bezoekers de Leidse musea.

Met de gratis entree voor kinderen geven de musea vakantiegangers in eigen land een extra push om de collecties tijdens de zomermaanden te bewonderen en zelfs verkoeling te zoeken tijdens warme dagen. In de vakantiemaanden zijn er voor jong en oud volop spannende avonturen te beleven en worden er extra activiteiten georganiseerd.

Naar aanleiding van plannen van het ministerie van OCW om musea vanaf september gratis te maken voor kinderen t/m 12 jaar, starte de zeven Leidse musea met het initiatief om al tijdens de zomermaanden de musea gratis voor deze doelgroep te openen, zodat Nederlandse gezinnen er tijdens hun zomervakantie van kunnen profiteren. En nu blijkt, dat doen ze ook! Ook in augustus kan er in Leiden nog steeds geprofiteerd worden van gratis entree voor kinderen t/m 12 jaar. Zo hoeft een dagje uit in Leiden tijdens de zomervakantie niet duur te zijn! Meer informatie over extra activiteiten is terug te vinden op www.leidsemuseagratis.nl

Begin deze maand was de eerste Museumnacht Leiden. Een uitverkochte nacht bracht sfeer en gezelligheid tussen diverse museumcollecties. Een bezoek aan de collecties werd afgewisseld met een salsa dansje, Japans Iki biertje, zumbaworkshops, optredens van bands, DJ's, rondleidingen en zelfs trouwen voor één avond. Met ruim 16.000 bezoeken was de nacht onvergetelijk. Ook de week na de nacht werden er meer studenten in de musea gespot, die kwamen de collecties nog eens even rustig beter bekijken. Binnenkort gaat de organisatie aan de slag voor editie 2010.

Noot voor de redactie/