Ingezonden persbericht

Betere navigatie met MobileNavigator 7

NAVIGON heeft de MobileNavigator 7 software breder toepasbaar gemaakt en de prestaties zijn dusdanig verbeterd. Iedereen in het bezit van een high-end WindowsMobile PDA of smartphone met een hoge resolutiescherm kan de software upgraden naar de laatste versie. Daarnaast kunnen gebruikers van een Symbian mobiele telefoon de prestaties van hun huidige MobileNavigator software verbeteren met een gratis update.

Amsterdam, 6 augustus 2009 - Met de professionele MobileNavigator 7 software worden mobiele telefoons, smartphones en PDA's kleine maar krachtige navigatiesystemen. Om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de voordelen van deze software kan MobileNavigator 7 nu ook worden geïnstalleerd op systemen met het WindowsMobile besturingssysteem en een WVGA hoge resolutiescherm zoals de Sony Ericsson XPERIA X1, T-Mobile MDA VARIO V of de Samsung i900 OMNIA(1). Deze smartphones met een groot hoge resolutiescherm bieden de beste specificaties voor een perfecte weergave van de kaarten. "Door MobileNavigator 7 ook geschikt te maken voor systemen met WVGA resoluties bieden wij de consument een hoge kwaliteit navigatiesoftware zoals ze verwachten op hun hoge kwaliteit smartphone," aldus Jörn Watzke, vice-president product line management bij NAVIGON.

Mobiele telefoons met het Symbian besturingssysteem zijn er aan MobileNavigator 7 een aantal extra functies toegevoegd voor bijvoorbeeld een wandelroute. De belangrijkste ontwikkeling voor dit systeem is de plaatsbepaling via A-GPS (assisted GPS) dat na de update nog sneller gaat doordat extra signalen binnenkomen via GPRS of UMTS. "Met de verbeterde GPS fix biedt de geoptimaliseerde MobileNavigator software een nog betere en betrouwbare navigatie," zegt Jörn Watzke.

De update is gratis verkrijgbaar via www.navigon.com/mn7. Naast Engels is de software ook in het Frans, Italiaans en Spaans.

(1) The list with devices tested for compatibility is available for Windows Mobile and Symbian S60.

Over NAVIGON:
Navigon AG is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Online is NAVIGON te vinden op:

Twitter: www.twitter.com/NAVIGON_
Flickr: http://www.flickr.com/photos/navigon/
YouTube: http://www.youtube.com/user/NAVIGONcom
Facebook: http://www.facebook.com/pages/NAVIGON/51924150929