Politie Hollands Midden

Leiden Aanbieders vals geld aangehouden De politie heeft donderdag 6 augustus rond 09.00 uur op het Stationsplein twee mannen uit Rotterdam van 25 en 31-jaar aangehouden. Agenten herkenden de twee aan de hand van een signalement als aanbieders van vals geld. Dinsdag 4 augustus probeerden ze rond 11.20 uur een vals biljet van 20 euro uit te geven bij een supermarkt aan het Stationsplein. De vervalsing werd op tijd door het personeel ontdekt waarna de twee vertrokken. Vandaag herkenden agenten de twee vanuit de informatie die ze krijgen bij aanvang van hun dienst. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Waddinxveen Jongeren aangehouden voor winkeldiefstal De politie heeft woensdag 5 augustus rond 14.40 uur bij de Passage twee meisjes uit Waddinxveen van 13 en 15-jaar en een 14-jarige jongen uit Boskoop aangehouden voor diefstal van enkele heuptasjes. Een 14-jarige jongen uit Boskoop die bij de groep hoorde maar er vandoor was gegaan, meldde zich later aan het politiebureau. De meisjes zijn kregen een doorverwijzing naar HALT. Omdat de aangehouden 14-jarige jongen ontkent maakt de politie tegen hem proces-verbaal op. Het verhoor van de andere jongen zal nog gaan plaatsvinden.

De meisjes hadden bij een tassenwinkel aan de Passage op verzoek van de jongens enkele heuptasjes gestolen. De eigenaar van de winkel rook onraad, volgde de meisjes en zag dat ze zich voegden bij de jongens. Eén jongen ging er vandoor toen de eigenaar de jongeren aansprak. Bij de ander trof hij nog een heuptasje aan. De jongen die er met twee tassen vandoor was gegaan biechtte thuis zijn fout op, waarna hij met de tassen naar het poltiebureau werd gebracht door zijn familieleden. Hij mocht daarna weer mee met zijn familie en zal later worden verhoord.

De politie gaat nog verder met het onderzoek omdat de meisjes verklaarden dat zij dinsdag 4 augustus op verzoek van andere jongens ook enkele tassen uit de winkel hadden gestolen.