Onderzoek naar financiële situatie achterblijvende partner

06/08/2009 17:57

Stichting Pensioenkijker

Uit eerdere onderzoeken van Pensioenkijker.nl blijkt dat 35% van de Nederlanders niet weet wat partnerpensioen is. Daarnaast heeft men ook blijkens onderzoek erg hoge verwachtingen over het inkomen na een overlijden van een partner. Om te na te gaan of dat beeld klopt, wordt door Pensioenkijker.nl een online-onderzoek gedaan.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen geen idee hebben hoe hoog het pensioen is voor de achterblijvende partner. Als men het denkt te weten, wordt het partnerpensioen meestal nogal hoog ingeschat. Of het pensioeninkomen voor de achterblijvende partner echt voldoende is, is echter niet bekend. Pensioenkijker.nl wil daarom onderzoeken hoe de financiële situatie is van mensen na het overlijden van de partner.

Belangrijk obstakel is het feit dat er geen databestanden zijn van achtergebleven partners. Daarom wordt via de site van Pensioenkijker.nl een onderzoek online gehouden. Op veel sites van de partners van Pensioenkijker.nl zal een banner of link worden opgenomen naar het onderzoek. Pensioenkijker.nl hoopt op die manier zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep te bereiken.

Aan de hand van de onderzoeksresultaten, zal vervolgens worden bezien welke actie nodig is. Indien het optimistische beeld dat mensen hebben, overeenkomt met de werkelijkheid, zal verdere actie uitblijven. Indien echter blijkt dat mensen die getroffen worden door een overlijden van de partner er daarna financieel slechter voorstaan dan gedacht, is het van belang de voorlichting over het partnerpensioen te intensiveren.

Pensioenkijker.nl hoopt dat zoveel mogelijk mensen mee willen werken aan het onderzoek. Kent u iemand van wie de partner in de laatste 5 jaar is overleden, verwijs deze persoon dan naar www.pensioenkijker.nl om toegang te krijgen tot het onderzoek.





http://www.pensioenkijker.nl