Ingezonden persbericht

LinQ wapent Nederlandse studenten tegen uitbreiding griepvirus

Utrecht - 7 augustus 2009

Nieuwe studie, nieuwe stad, nieuwe vrienden, nieuwe liefdes en nieuw werk. De Nederlandse studentensteden stromen deze weken weer vol met naar verwachting 150.000 nieuwe studenten die vol goede moed aan de volgende fase van hun leven beginnen. Dit gaat vaak gepaard met uitbundige feesten, slecht eten en slapen en intensieve introductiedagen bij een studenten-, studie- of sportvereniging. In vergelijkbare situaties tijdens een Utrechts studentenlustrum en aan de Spaanse Costa raakte onlangs een groot aantal Nederlandse jongeren besmet met het virus dat de Mexicaanse griep veroorzaakt. Landelijk studentenuitzendbureau LinQ start op maandag 10 augustus tijdens de LinQ Opening Night in haar Utrechtse hoofdkantoor met een grootscheepse actie ter voorkoming van besmetting met het griepvirus onder Nederlandse studenten. De actie werd ontwikkeld in samenwerking met jongerenmarketingbureau Try Out.

Charlotte Mol (PR LinQ): 'Wij willen al onze studenten van Groningen tot Maastricht beschermen tegen het Mexicaanse griepvirus. We hebben deze zomer uitgebreid onderzoek gedaan en doen ons uiterste best om onze studenten te wapenen tegen het griepvirus. Zo kunnen onze studenten deelnemen aan alle festiviteiten en toch gezond blijven. En als in september hun geld op is en er weer gewerkt moet worden, kunnen wij de gezonde studenten aan de leukste bijbanen koppelen!'

LinQ Algemeen
Eerste- en tweedejaars studenten doen via LinQ uiteenlopende werkervaring op; van promotiemedewerker voor een productlancering tot cateringwerkzaamheden op een evenement of notulist voor een onderzoeksbureau. Doordat LinQ de studenten gedurende iedere fase van hun studententijd nauwlettend volgt, kan LinQ Up hen in de laatste fase van hun studie koppelen aan meer inhoudelijke bijbanen en na het afstuderen direct met de juiste functie en bedrijf in contact brengen.

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht