Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Bol.com het meest populair onder online aanbieders van digitale camera's Vergelijkingssites nadrukkelijk aanwezig in onderzoek van WUA!

AMSTERDAM - In de relatief korte tijd dat Bol.com naast boeken ook elektronica verkoopt, is het uitgegroeid tot één van de meest populaire websites op het gebied van digitale camera's. Respondenten die door onderzoeksbureau WUA! werden gevraagd zich op het internet te oriënteren naar een digitale (compact)camera, wezen Bol.com aan als meest geschikte aanbieder hiervan. Uit het onderzoek blijkt verder dat de potentiële klanten zich veelal beroepen op vergelijkingssites voor het kiezen van de juiste camera en aanbieder.

De WUA! Web Performance Scan

Voor het betreffende onderzoek nodigde WUA! respondenten uit tussen de twintig en achtenveertig jaar oud, allen ervaren met het internet. De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd op zoek te gaan naar een digitale compactcamera, met een maximum aanschafprijs van 350 Euro. De deelnemers werden op het internet geheel vrijgelaten in het bepalen van de wensen en het opzetten van de zoektocht. Deze zoektocht is, samen met de resultaten ervan, door het onderzoeksbureau vastgelegd. Met de verschafte inzichten helpt WUA! organisaties om de prestaties op het internet te verbeteren. Tijdens het onderzoek naar digitale camera's bezochten de deelnemers in totaal 87 verschillende websites, resulterend in 272 individuele beoordelingen.

Bol.com lachend op de foto
In het onderzoek scoort Bol.com op vrijwel ieder deelaspect een eerste plaats op de ranglijst. De website maakt vooral een goede eerste indruk: ruim 95% van de bezoekers van Bol.com besluit door te gaan op de website na erop beland te zijn. Wat informatiewaarde en vormgeving betreft is er volgens de deelnemers nog wel ruimte voor verbetering. Op deze deelaspecten moet de aanbieder respectievelijk Digicamshop.nl en Polectro.nl voor zich dulden. Uiteindelijk kiest 20% van de deelnemers ervoor een camera bij Bol.com aan te schaffen.

Digicamshop.nl op een verdienstelijke tweede plaats Er is weliswaar geen fotofinish nodig, maar Digicamshop.nl staat met weinig achterstand op de tweede plaats. Op de deelaspecten vindbaarheid, voorkeur en imago heeft de webwinkel alleen Bol.com boven zich, en wat de informatiewaarde betreft heeft Digicamshop volgens de respondenten zelfs de beste website. Digicamshop is onderdeel van Coolblue BV, dat in maart werd genomineerd voor de Thuiswinkel Awards publieksprijs, en in april twee verschillende publieksprijzen in de wacht sleepte bij de Belgische BeCommerce Awards.

Vergelijkingssites belangrijk voor potentiële klant

Bij het online oriënteren naar een digitale camera, vertrouwen de deelnemers veelvuldig op vergelijkingssites om hen van gepast advies te voorzien. In de door WUA! opgestelde ranglijst zijn maar liefst drie vergelijkingssites in de top 10 terug te vinden. De sites in kwestie zijn weliswaar meestal geen directe aanbieder, maar bieden wel de mogelijkheid doorgestuurd te worden naar de aanbieder die de voorkeur van de deelnemer geniet. Respondenten kunnen derhalve wel degelijk besluiten via een vergelijkingssite producten als een digitale camera aan te schaffen. Opvallend genoeg scoren de vergelijkers op informatiewaarde niet onverdeeld hoog, wat het succes van het beoogde doel toch serieus in twijfel trekt. Kelkoo.nl en Vergelijk.nl komen op het betreffende deelaspect niet verder dan een respectievelijk negende en tiende plaats.

Over WUA!
Onderzoeksbureau WUA! uit Amsterdam publiceert regelmatig prestaties van verschillende branches die op internet actief zijn. WUA! helpt grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun webprestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (