Bruparck wordt overspoeld door striphelden

27/07/2009 11:52

FIELD COMMUNICATION

In Brussel is 2009 uitgeroepen tot het jaar van het stripverhaal. Ook Bruparck, één van de grootste attractieparken in Brussel met Kinepolis, Mini-Europa, Océade en The Village, organiseert een weekend in het teken van het stripverhaal. Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus word je in Bruparck volledig ondergedompeld in de magische sfeer van stripverhalen en - helden.

In het jaar van de strip kan ook Bruparck niet ontbreken als initiatiefnemer van een heus themaweekend op 8 en 9 augustus. Bruparck heeft zelfs een eigen stripmuur van De Kleine Robbe. Deze stripheld siert de muur achter de paardenmolen sinds 1996.

In The Village kan je terecht voor allerlei animaties. Zo tovert een professionele tekenaar in enkele minuten een fantastisch karikatuur van jou uit zijn potlood. De grimeurs doen jou als twee druppels water gelijken op Spiderman, Kiekeboe, Fanny of om het even welke stripheld. Tussen 13u en 18u kan je deelnemen aan een speciale workshop om je eigen Schannuleke-bladwijzer of striptekening te maken.

Uiteraard kan je ook naar hartenlust kijken en luisteren naar stripverhalen. In de "Klikklak Slak" (foto- en filmstudio in de vorm van een immense slak) kan je genieten van een kort tekenfilmpje. Na afloop ontvang je een foto van jezelf die tijdens de vertoning van het filmpje werd genomen. Daarnaast trakteren professionele entertainers je vier keer per dag op een originele lezing van de spannendste en grappigste stripverhalen.

Indien je je graag voor een dagje een echte stripheld had gevoeld, moet je zeker deelnemen aan de look-a-like wedstrijd. Verkleed je als Konstantinopel, Robbedoes, Jommeke, Annemieke, Rozemieke of in om het even welke stripheld en win tickets voor Kinepolis Brussel, Mini-Europa of Océade.

Vanaf 21 juli gaat de nieuwe Suske en Wiske film "De Texasrakkers" in première in Kinepolis Brussel. Je kan tijdens het weekend van 8 & 9 augustus de sterren (Suske, Wiske, Tante Sidonia en hun trouwe vrienden Lambik en Jerommeke) van de eerste Suske en Wiske film en musical, tegen het lijf lopen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel