Politie Groningen

Zaterdag 8 augustus 2009

Provincie Groningen, 08-08-2009

Veendam: Adriaan Tripweg afgesloten door dieselspoor

Door een lek in de tank van een vrachtauto is zaterdagochtend de rijbaan van de Adriaan Tripweg in Veendam besmeurd geraakt met diesel. Hierdoor zal de Adriaan Tripweg waarschijnlijk de hele dag vanwege schoonmaakwerkzaamheden afgesloten worden. Het doorgaande verkeer kan via andere routes zijn of haar weg vervolgen.

Groningen: bromfietser gewond na val

Een 16-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmiddag op de Oosterhamriklaan bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De jongen was door onbekende reden met zijn brommer onderuit gegaan. Hij werd met schaafwonden en een pijnlijke voet naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Appingedam: winkeldievegge op heterdaad betrapt

De politie heeft vrijdagmiddag op de Prof. De Blecourtstraat een 48-jarige vrouw uit Appingedam aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een kledingwinkel in de Dijkstraat had gezien dat de vrouw kledingstukken van een rek had gepakt en deze niet had afgerekend. De kledingstukken had de vrouw na de diefstal weggegooid. Een getuige wilde de vrouw staande houden, maar kon de verdachte, door om zich heen te slaan, ontkomen. De politie trof de winkeldievegge even later in haar auto in de Prof. De Blecourtstraat aan. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: jeugdigen op de bon

De politie heeft vrijdagnacht op het sportterrein aan de Onnerweg zes jongeren bekeurd. Vijf jongens uit Haren (17 en 18 jaar) en een 18-jarige jongen uit de stad werden door de agenten op het terrein van de plaatselijke voetbalclub aangetroffen. Het groepje jeugd had twee flesjes bier kapot naast en op het voetbalveld. De knapen moesten van de agenten de glassplinters opruimen. Allen kregen een bon, omdat zij zich op verboden terrein bevonden.

Wildervank: bekeuringen bij controles vaarrecreatie

De politie heeft vrijdagmiddag- en avond op het water van Langebosch en Borgerswold vier bekeuringen uitgereikt. De politie controleerde veel bootjes. De vier schippers bestuurde snelle motorboten, terwijl ze of geen vaarbewijs hadden of niet oud genoeg waren om een boot te besturen. De politie constateert op basis van de controles van de afgelopen periode dat veel schippers, vooral jonge bestuurders, vaak in overtreding zijn en niet goed op de hoogte zijn van de regels. De politie heeft daarom tijdens de controles ook veel voorlichting over de regels gegeven.

Leek: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

De politie heeft vrijdagavond op de autosnelweg A7 het rijbewijs ingenomen van een 32-jarige man uit Assen. De Drent werd door de politie geklokt op een snelheid van 185 km/uur, terwijl op de snelweg een maximumsnelheid geldt van 120 km/uur. Het rijbewijs is naar de officier van justitie (Openbaar Ministerie) gestuurd.

Hoogezand: rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op de Melkweg een 53-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De Hoogezandster mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vijf aanhoudingen na trammelant in café

De politie heeft vrijdagnacht na een caféruzie in de Bedumerstraat vijf verdachten aangehouden. Het gaat om drie Stadjers van 21 tot en met 24 jaar, een nog onbekende man en een jonge vrouw van 18 jaar. De politie reageerde op een melding dat er trammelant in het café zou zijn. Buiten de horecagelegenheid vorderde de politie van de groep, die later werd aangehouden, weg te gaan. Een 24-jarige Stadjer en de onbekende verdachte weigerden dit. Zij werden direct ingerekend. Hierop bedreigde de 18-jarige vrouw een politieagente met bepaalde bewoordingen. Ook de jonge vrouw werd aangehouden. Een andere 24-jarige Stadjer werd aangewezen als degene die in de kroeg diverse vernielingen had gepleegd. Deze verdachte werd ingerekend voor openlijke geweldpleging. Ten slotte werd een 21-jarige Stadjer aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een vordering van de politie. Het vijftal werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Twee politieagenten doen aangifte van bedreiging en mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Winschoten: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht in de Mauritsstraat in Winschoten een 32-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door de politie in zijn auto gecontroleerd. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. De Winschoter mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Grijpskerk: twintig bekeuringen bij controles

De politie heeft vrijdagmiddag- en avond tijdens verkeerscontroles twintig bekeuringen uitgereikt. De politie controleerde op de Waardweg vooral het landbouwverkeer dat stro of graan vervoerde. Er werd voor de volgende overtredingen bekeurd: niet voldoende uitzicht in de spiegels door brede lading (13x), gevaar voor vallende lading (3x), te lange combinatie (2x), geen werkende remmen aanhangwagen (1x) en te brede lading (1x). In alle gevallen werden de combinaties stilgezet. Men mocht pas verder rijden als de lading was afgeladen, de gebreken waren verholpen of de aanhangwagen was afgekoppeld.