Gemeente Schouwen-Duiveland


Bezoek leden muziektheater uit Minsk

Publicatiedatum: 05 augustus 2009
Datum laatst gewijzigd: 05 augustus 2009

PERSBERICHT

Datum

4 augustus 2009


LEDEN MUZIEKTHEATER UIT MINSK LATEN VAN ZICH HOREN OP SCHOUWEN-DUIVELAND

Enkele (jonge) leden van het muziektheater Simcha uit Minsk, Belarus (Wit-Rusland) zijn zaterdag 8 augustus te gast op Schouwen-Duiveland. Burgemeester G.C.G.M. Rabelink ontvangt deze jonge zangeressen samen hun Limburgse gastgezinnen om 11.30 uur onder De Beuze in Zierikzee.

Daarna gaat het gezelschap naar Burgh, waar het eerst een kijkje neemt bij de Burghse dag en vervolgens (rond 13.30 uur) op het pleintje van de Burghse schoole een kort optreden verzorgt. Het gezelschap sluit het dagje Schouwen-Duiveland af met een bezoek aan Neeltje Jans en het strand.

De jongeren uit Minsk verblijven op uitnodiging van de stichting Noodlijdenden Minsk in Meerssen, Limburg. Deze stichting is in 2003 opgericht met het doel directe hulp (financieel, medisch en logistiek) te verlenen aan zieken, gehandicapten en armen in Minsk, Belarus. Door middel van giften, sponsoring en concerten van muziektheater Simcha zamelt deze stichting geld in. Het is dit jaar voor de tiende keer dat er samen met de Wit-Russen acties voor het goede doel worden gehouden.