Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-08-2009

Overschrijding maximum snelheid met 123 km/u (!)

DE HEEN: Op 8 augustus 2009, omstreeks 20.05 uur hield de politie een snelheidscontrole aan de Zeelandweg-West bij De Heen (gemeente Steenbergen). De maximum snelheid is daar vastgesteld op hier 80 km/u.

Er naderden vanaf St. Philipsland twee motorrijders, die een
personenauto inhaalden en vervolgens het gas vol opendraaiden. Het tweetal bleef met nagenoeg dezelfde snelheid rijden. Hun snelheid werd daarbij met de Lasergun gemeten vastgesteld op maar liefst 210 km/u. Beide overtreders kregen een stopteken. De voorste motorrijder negeerde het stopteken. Hij liet zijn collega in de steek en reed met zeer hoge snelheid weg. Zijn identiteit is echter bekend. In opdracht van de Officier van Justitie worden zowel het rijbewijs als de motorfiets van deze 23-jarige man uit Sint Willebrord in beslag genomen.

De andere motorrijder, een 26-jarige man uit Oud-Gastel kreeg
proces-verbaal vanwege een snelheidsoverschrijding van 123 km/u. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Dealer softdrug betrapt

ZEVENBERGEN: De politie betrapte in de nacht van zaterdag 8 augustus op zondag 9 augustus een drugsdealer. De man verkocht de softdrugs vermoedelijk vanuit zijn auto, die geparkeerd stond aan de Doelstraat. Diverse personen maakten contact met de verdachte, die al eerder vanwege drugsdelicten met politie en justitie in aanraking is geweest. Bij controle stuitten de agenten op een wit bakje met daarin 40 gram gedroogde henneptoppen. De 30-jarige man uit Zevenbergen in voorlopige hechtenis gesteld. Zijn drugs zijn in beslag genomen.

Motorrijder gaat rechtdoor in bocht

ZEVENBERGEN: Op zaterdag 8 augustus 2009 rond 22.45 uur behandelde de politie een verkeersongeval op de Markdijk in Zevenbergen. Ter plaatse bleek dat een 42-jarige motorrijder uit Oudenbosch met zijn motor uit de bocht was gevlogen. De man was in een weiland terecht was gekomen. Hij viel enkele keren weg en klaagde verder over pijn in zijn rechter pols en linker heup. Het ambulance stabiliseerde het slachtoffer. De agenten moesten daarbij ook nog in actie komen. Twee stieren die in het weiland stond moesten op afstand gehouden worden van het
slachtoffer en zijn hulpverleners.
Volgens een getuige, die achter het slachtoffer reed kwamen ze over de dijk vanuit
de richting Standaardbuiten. Ze reden ongeveer 60 a 70 km/u waarbij het slachtoffer in de bocht onverwacht rechtdoor reed. De politie verzorgde na afloop het weg takelen van de motorfiets.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-08-2009 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |