Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 09-08-2009

Naar het ziekenhuis vanwege mogelijk drugsgebruik

OOSTERHOUT: Surveillerende agenten stuitten op zondag 9 augustus 2009 om 03.45 uur op een bewusteloze man. De man zat achter het stuur van zijn auto op Hoofseweg en was buiten kennis. Hij reageerde totaal nergens meer op. Een aanwezige vriend wist te vertellen dat de 19-jarige Oosterhouter alcohol en GHB had gebruikt. Ambulancepersoneel bracht de man over naar het ziekenhuis. Een GGD-arts heeft vervolgens op verzoek van de politie een bloedproef afgenomen.
Laboratoriumonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen of er sprake was (en in welke mate) van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Het rijbewijs van de 19-jarige jongeman is door de agenten ingevorderd.

GHB is de afkorting voor Gamma-Hydroxy-Butyraat en valt onder
softdrugs in de Nederlandse Opiumwet. Oorspronkelijk is het een narcosemiddel. Eind jaren '90 werd GHB bekend als partydrug en als rape-drug. Het wordt voornamelijk in vloeibare vorm aangetroffen.

De ambulancedienst moest ook in actie komen voor een 16-jarige Oosterhoutse. Agenten zagen haar zitten bij een parkeerautomaat aan de Mathildastraat. De minderjarige was onwel geworden, vermoedelijk door een combinatie van alcohol en drugs. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege haar minderjarige leeftijd
informeerde de politie haar ouders op hun vakantieadres. Zij kwamen direct naar het ziekenhuis in Breda, waar ze hun dochter na medisch onderzoek weer mee naar huis mochten nemen.

Op de fiets op de autosnelweg

GILZE: Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag 8 augustus op zondag 9 augustus een fietser op de autosnelweg A-58 rijden. Hij verklaarde dat hij vanuit Tilburg onderweg was naar zijn werk in Waalwijk. Volgens de dronken man was dit de enige route om daar op de fiets te komen. De 44-jarige man uit Waalwijk werd
gearresteerd omdat hij dronken aan het verkeer deelnam. Dronken een fiets besturen is namelijk een misdrijf ingevolge de Wegenverkeerswet (artikel 8). De uitslag van de ademanalyse bedroeg 660 ug/l.
De fiets waarop hij reed vertoonde braakschade bij het slot. Het rijwiel is in beslag genomen om de herkomst te onderzoeken.

Twee arrestaties na openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL: De politie heeft twee inwoners van Eindhoven opgepakt naar aanleiding van een openlijke geweldpleging in de Efteling. Het gaat om een man van 45 jaar en een vrouw van 20 jaar. Het duo is in verzekering gesteld.

Het stel stond zaterdagavond 8 augustus rond 18.20 uur in de wachtrij bij de attractie Fata Morgana. Ze kregen ruzie met andere familie in de wachtrij. Kennelijk stoorden de overige wachtenden in de rij zich ook aan het Eindhovense stel, want zij lieten de andere familie in de rij voorgaan om op die manier een confrontatie te voorkomen.
Uiteindelijke leidde ontstond er toch een vechtpartij, waarbij een 32-jarige vrouw uit Sprang-Capelle en 36-jarige man in Sprang-Capelle klappen moesten incasseren. Het beveiligingspersoneel van het
attractiepark greep snel in en hield de twee verdachten aan.
Vervolgens is het Eindhovense stel aan de politie overgedragen ingesloten. De familie uit Sprang-Capelle deed aangifte van
mishandeling. Zij waren erg ontdaan van de gebeurtenissen, waar ook diverse kinderen deelgenoot van waren. Diverse bezoekers waren getuige van het tumult en hebben getuigenverklaringen tegen de politie afgelegd. De exacte toedracht van de ruzie wordt nader onderzocht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-08-2009 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |