Gemeente Waddinxveen


Gemeente plaatst extra blikvangers

Op vier locaties in de gemeente Waddinxveen worden blikvangers geplaatst. Hiermee wil de gemeente meer doen aan het zwerfvuil langs veel gebruikte schoolroutes.

Het afgelopen jaar zijn proeven met blikvangers aan de Zwarteweg, de Dreef en het Waddepad succesvol geweest. Veel passanten, vooral schoolgaande jeugdigen, maken volop gebruik van de blikvangers. Omwonenden blijken nauwelijks hinder te hebben van de blikvangers, en de omgeving raakt duidelijk minder vervuild.

Reden genoeg om vier extra blikvangers te plaatsen. De locaties zijn uitgekozen op grond van meetgegevens van de schoonheid en naar aanleiding van meldingen van bewoners.

Â

Â

De blikvangers worden geplaatst langs het fietspad Fazantdreef/ Dreef, langs het fietspad Gerstakker/ Korenakker, langs het fietspad Beethovenlaan/ Noordeinde en langs het pad Kerkweg West/ Peter Zuidlaan.

Â

Â

Tips voor andere locaties, die geschikt zijn voor een blikvanger, kunnen via het Meldpunt Openbare Ruimte worden doorgegeven. Dit meldpunt staat op de website

Â

Â

Â

Waddinxveen, 30 juli 2009
www.waddinxveen.nl. Dit is ook het adres waar meldingen over vernieling kunnen worden gedaan.