Politie Rotterdam Rijnmond


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL OUD IJZER

Bij de politie kwam zaterdagochtend rond elf uur een melding binnen dat er een man op het dak van slooppanden zat aan de Veerlaan. Toen politiemensen een onderzoek instelden, troffen zij in één van de panden twee mannen aan die een koffer bij zich droegen. In de koffer bleek oud ijzer te zitten dat vermoedelijk afkomstig was uit de slooppanden. De twee, 43 en 45 jaar oud en beiden afkomstig uit Rotterdam werden daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT TWEE JONGENS AAN NA INBRAAK IN SCHOOL

BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben op zaterdagavond, rond kwart over negen, twee jongens aangehouden na een inbraak in een school aan de Dierensteinweg. De twee werden aangetroffen in de kas van de school waar bleek dat zij veel schade hadden aangericht met onder andere een paar mokers die in de kas lagen. De jongens zijn overgebracht naar een politiebureau. Eén bleek 17 jaar en afkomstig uit Rhoon en de ander 16 jaar en afkomstig uit Barendrecht.


* MAN MET NEP VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Door getuigen werd zaterdagmiddag rond half zes gezien dat een man een vuurwapen in zijn handen had aan de Voordonk. Toen de politie daar een onderzoek instelde, kwam een zelfde melding van het Breeplein. Daar meldden getuigen dat een man op een scooter met een vuurwapen had gedreigd. Hij zou daarna doorgereden zijn richting de Groenezoom. Toen politiemensen daar een onderzoek instelden, troffen zij de man aan op zijn scooter. Ook op de Groenezoom had hij volgens getuigen het vuurwapen getrokken en op een pand gericht. De man werd aangehouden en onder de buddyseat van zijn scooter werd een imitatievuurwapen aangetroffen. Dit is in beslaggenomen en tegen de man, een 47-jarige Rotterdammer is proces verbaal opgemaakt.


Van de aangehouden mensen zaten er zondagochtend nog bijna 20 mensen vast. Waarschijnlijk zullen maandag en dinsdag vier van hen via het supersnelrecht voor de politierechter gebracht worden. Van de anderen wordt zondag en maandag vastgesteld of zij voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.
Het overgrote deel van de arrestanten heeft een transactie aangeboden gekregen. Het hoogste bedrag dat betaald werd was 650 euro.
Een aantal aangehouden mensen heeft een dagvaarding voor een politierechterzitting op 21 september meegekregen.