Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Nieuwe folder Oost en West Beweegt!

7 augustus 2009
Het klinkt logisch: als je overgewicht hebt dan moet je meer bewegen. Maar zo simpel is het niet altijd. Mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus hebben te maken met beperkingen en risico's bij sport- en bewegingsactiviteiten. Sporten is gezond, maar deze mensen hebben vaak gespecialiseerde begeleiding nodig. De gids Oost en West Beweegt! is er om ze op weg te helpen.

Oost en West Beweegt! is een gids met adressen van gespecialiseerde Afbeelding: Bewegend poppetje organisaties die sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden voor mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus.

De gids wordt verspreid via huisartspraktijken, gezondheidscentra en voorlichtingscentra in ziekenhuizen.
Huisartsen en praktijkondersteuners kunnen de gids gebruiken om patiënten te begeleiden en verwijzen. De huisartsen en praktijkondersteuners ontvangen ook een niveaukaart, waarop staat vermeld welk niveau de betreffende patiënt precies nodig heeft. De sportvereniging, het fitnesscentrum of de fysiotherapeut heeft dan meteen de juiste informatie en weet wat de klant wel en niet mag of kan.

Amsterdam wil komen tot een structuur, waarbij mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus kunnen rekenen op specialistische ondersteuning en begeleiding. Al ruim 90 (sport)organisaties hebben hiertoe een bijscholingscursus gevolgd. In oktober start een nieuwe cursus, nu specifiek gericht op fitnesscentra.

U kunt de gids gratis aanvragen bij de afdeling Sport via telefoonnummer 020 251 8200 of per e-mail
sportservice@dmo.amsterdam.nl. Aan de rechterkant van deze pagina kunt u de folder downloaden.