Gemeente Schermer


PS Projectkoor Grote Kerk Schermerhorn zoekt (amateur) koorzangers

(11-08-2009)

RUIMTE zoekt (amateur) koorzangers

Ruimte is het artistieke thema voor het programma dat de Grote Kerk Schermerhorn heeft ontwikkeld voor de periode 2009-2010. Ruimte, vanwege het bijzondere karakter van de kerk. Een hoog en met bloemenranken beschilderd houten tongewelf en een gedeeltelijk houten vloer, die de kerk zo'n bijzondere, goede akoestiek geven. Een unieke ruimte in een prachtige landelijke omgeving.

Ruimte waarin grenzen kunnen worden onderzocht en overschreden; grenzen tussen klassiek en jazz, tussen klank en woord, tussen toen en nu. Ruimte ook voor wederzijdse kennismaking en waardering van professionals en amateurs. Waar in het contact iets nieuws kan ontstaan, 'ontmoeting', nieuwsgierigheid naar het "andere" en het hoe en waarom daarvan.

Bart Klijnsmit, koordirigent en organist, zal binnen dat programma een adhoc "Koorproject" organiseren. Datum: 30 oktober 2009

Er zijn velen die in koren zingen en graag eens iets anders, iets uitdagenders zouden willen zingen. Bovendien zijn er tal van mensen met een drukke baan die weinig tijd hebben om zich te binden in een vast koor. Aan al die mensen wordt nu de mogelijkheid geboden om aan het koorproject 2009 mee te doen (en wellicht ook in 2010).

Wat wordt er gezongen:

J.S Bach: Motet 'Ich lasse dich nicht' (bwv anh.159, 8 stemming)

F. Mendelssohn Bartholdy: Cantate 'Wer nur denn lieben Gott läszt walten'

G. Fauré Requiem op. 48

Tavener Mariahymne

Wie kunnen meedoen:

De meer ervaren (amateur)koorzangers uit de provincie Noord-Holland, die een boeiend programma willen zingen zonder eindeloze repetities. Ook voor (amateur)koorzangers die solo ervaring hebben, met name sopraan en bas zijn er schitterende soli te verdelen.

Repetities en kennismaking:

Kennismaking en samenstellen koor: vrijdag 18 september van 20 - 22 uur

Repetitie: Zaterdag 10 oktober van 11 - 14 uur

en Donderdag 29 oktober van 20 - 22 uur.

Kosten:

inclusief koffie, partituren etc.: ¤ 30,-.

Door wie:

Dirigent is Bart Klijnsmit. Hij heeft orgel, kerkmuziek en koordirektie gestudeerd aan de conservatoria in Zwolle en Den Haag. De begeleiding wordt verzorgd door een adhoc-ensemble van ervaren musici.

Aanmelden: via email: projektkoor.schermerhorn@gmail.com, voor 1 september met een korte beschrijving van koorervaring, welk soort stem u heeft, eventueel gevolgde zangles etc. Er kunnen max. 24 zangers meedoen. Te downloaden:

* Werving zangers Grote kerk Schermerhorn.pdf (876,38 KB)