Politie Hollands Midden

Datum: 11 augustus 2009

Katwijk Verdachte voor poging inbraak aangehouden De politie heeft maandag 10 augustus rond 23.00 uur op de Voorstraat een 36-jarige man uit Katwijk aangehouden. Hij werd kort daarvoor betrapt door de bewoner van een woning aan de Hogeweg waar hij in de achtertuin stond. De bewoner ontdekte dit omdat de bewegingsmelder van het tuinlicht aanschoot. De verdachte werd in eerste instantie door de bewoner belet om te ontsnappen maar lukte het uiteindelijk wel. De bewoner ging achter hem aan maar raakte hem in de omgeving van de Voorstraat kwijt. De politie wist hem daar in de buurt alsnog aan te houden. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten

Leiden Verdachten van autodiefstal of -inbraak aangehouden De politie heeft dinsdag 11 augustus rond 05.30 uur in de Merenwijk twee mannen van 17 en 18 jaar aangehouden. Waar de twee wonen is nog niet bekend. De politie was naar twee mannen op zoek die aan de Schokkerwerf hadden geprobeerd in te breken in een auto. Door een afgaand autoalarm lieten ze het er bij. Een buurtbewoner meldde de politie dat de twee op een fiets waren weggereden. Na een zoekslag door de wijk konden de twee worden ingerekend. Een rugtas met daarin twee navigatiesystemen, inbrekerswerktuigen en een autosleutel werd eveneens gevonden. Eén van de systemen komt vermoedelijk uit een auto die stond geparkeerd aan het Magnoliadal. Die auto had men vermoedelijk ook geprobeerd om te stelen. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Alphen a/d Rijn Aanbieder fiets aangehouden De politie heeft maandagavond 10 augustus een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Rond 19.55 uur bood hij met een andere man op de Kwartelstraat een vrij nieuwe Batavus fiets te koop aan aan een toevallig daar in zijn vrije tijd lopende politieman. De agent vertrouwde het zaakje niet en belde naar zijn collega's. Intussen hield hij de twee die wegreden met de fiets in de gaten. Met zijn geüniformeerde collega's werd al snel de verdachte aangehouden. De tweede man ging er als een haas op de fiets vandoor. Met meerdere eenheden werd er naar hem gezocht. Uiteindelijk werd hij het laatst gezien bij het winkelcentrum de Ridderhof. Daar trof de politie wel de fiets aan maar niet de man. De fiets is in beslag genomen en de aangehouden verdachte voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Bodegraven Snelheidscontrole N11 Op maandag 10 augustus heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden van 07.45 tot 13.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de N11 bij Bodegraven. Het verkeer van Leiden naar Bodegraven werd op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn 4.788 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 458 sneller dan 100 km/h reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 145 km/h. De overtreders kunnen binnenkort post van het CJIB verwachten.

Op de N11 vinden veel ernstige ongevallen plaats, waarbij snelheid een belangrijke rol speelt. Het RVHT zal de controles daarom voortzetten op deze trajectweg.

Bodegraven Aanhoudingen voor diefstal boot met trailer De politie heeft maandag 10 augustus twee mannen uit Bodegraven van 19 en 35 jaar aangehouden. De twee worden er van verdacht dat zij zaterdag 8 augustus een aan de Pijlkruid geparkeerde boottrailer met boot stalen. De boot en trailer waren eigendom van een inwoner uit Gouda. Na onderzoek kwam de politie bij de twee uit. Al snel gaven zij toe en brachten de politie bij boot en trailer. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Gouda Bedreiger rijdt gevaarlijk en is onder invloed. De politie heet maandagavond 10 augustus rond 21.00 uur op de Burgemeester van Reenensingel een 43-jarige man uit Gouda aangehouden. De politie was op zoek naar hem na een melding van een buurtbewoonster dat zij verbaal door de man was bedreigd en dat hij vermoedelijk met te veel drank op achter het stuur van zijn auto was gestapt. Op de Van Reenensingel wist de politie de man te achterhalen. Daar bleek dat hij ook nog eens gevaarlijk had gereden waardoor een motorrijder uit Gouda bijna ten val was gekomen. De verdachte bleek inderdaad te veel te hebben gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse bleek uiteindelijk 510 ug/l. te zijn. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aangehouden voor bezit mes De politie heeft dinsdag 11 augustus rond 03.10 uur aan de Burgvlietkade een 21-jarige man uit Gouda en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een buurtbewoner meldde de politie dat de mannen zich verdacht gedroegen en zaten te rommelen aan hun auto. De politie trof de twee en zagen dat de Gouwenaar een groot vleesmes droeg. Dit mes nam de politie in beslag. De 18-jarige bleek nog een straf te moeten uitzitten van 71 dagen, zo bleek uit de opsporingsregisters. Hij werd dan ook aangehouden en zal zijn straf moeten ondergaan.

------------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------------