Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 11-08-2009

Bromfietser bekeurd

COEVORDEN Maandagmorgen is een 16-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. De jongen reed zonder helm op zijn scooter over de Printer. Tevens was de jongeman niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hierop heeft de jongen twee bekeuringen ontvangen. (2009032218)

Spiegel raakt inzittende

HOOGEVEEN Maandagavond heeft er op de Bethesdastraat een ongeval plaats gevonden. Een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen en een 30-jarige automobilist uit Hoogeveen kwamen elkaar tegemoet op de Bethesdastraat. Ter hoogte van de wegversmalling wilden ze elkaar passeren. Hierbij raakten beide linkerspiegels elkaar. De spiegel van het voertuig van de 30-jarige man uit Hoogeveen sloeg naar binnen en raakte een 25-jarige inzittende vrouw uit Hoogeveen. Zij is met een kleine hoofdwond ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009032371)

Fietsendieven aangehouden

ASSEN Maandagavond kreeg de politie de melding dat er mogelijk een fiets werd gestolen aan de Vaart Noordzijde. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige inwoner van Assen en een 28-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats in een steegje bezig waren een fiets te stelen. De mannen konden op heterdaad worden aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032379)

ASSEN Donderdagavond is een 13-jarige jongen uit Assen aangehouden. Getuigen zagen dat de jongen samen met twee andere jongens een afgesloten fiets meenam bij een woning aan de Torenlaan. De 13-jarige jongen is hierbij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De overige twee jongens wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de twee andere fietsendieven. (2009032385)

Alcomobilist aangehouden

VEENINGEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 51-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in beschonken toestand over de Schoolweg. Bij de ademanalyse blies de man 780 ug/l (1,8 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009032393)

Beschonken snorfietser aangehouden

HOOGHALEN Een 40-jarige man uit Hooghalen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. De man reed op zijn snorfiets over de Stationsstraat toen surveillerende agenten hem zagen rijden. De man viel op door zijn afwijkend rijgedrag. De agenten besloten de man te laten blazen. Bij de ademanalyse blies hij 475 ug/l (1,1 promille). De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal tegen de snorfietser opgemaakt. (2009032395)

Fietser botst tegen openstaand portier

RODEN Een 68-jarige vrouw uit Roden fietste maandagmiddag over de Heerestraat in de richting van de Nieuweweg. Daar stond een 53-jarige automobilist uit Roden geparkeerd. Deze opende het portier op het moment dat de fietser de auto passeerde. De fietser botste tegen de auto en kwam ten val. Zij is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen. (2009032345)

Botsing door verkeerd richting aangeven

EMMEN Een 52-jarige automobiliste uit Emmen reed maandagmiddag over de Verlengde Herendijk komende uit de richting van Erica. Een 70-jarige automobilist uit Schoonebeek reed over de Nieuw-Amsterdamsestraat komende uit de richting van de A37. De man uit Schoonebeek gaf vermoedelijk de richting naar rechts aan, maar reed rechtdoor. Hierop kon de vrouw uit Emmen het voertuig niet meer ontwijken en botste tegen de man uit Schoonebeek. Een 21-jarige inzittende vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Schepers Ziekenhuis te Emmen. (2009032347)

Mannen aangehouden voor diefstal bouwterrein

ASSEN Twee Assenaren van 20 en 31 jaar zijn maandagavond aangehouden. Getuigen zagen de mannen rondlopen op een bouwterrein aan de Weiersstraat. Ter plaatse bleek dat de mannen op zoek waren naar oud ijzer. Beide mannen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032348)

Politie zoekt getuigen containerbrand

KLAZIENAVEEN In de nacht van zondag op maandag is er bij een woning aan De Doole een container en een tuinset uitgebrand. De 82-jarige bewoonster hoorde omstreeks 03.45 uur harde geluiden bij de achterdeur. Daar bleek dat de container en de tuinset in brand stonden. De brandweer was snel ter plaatse en kon beide brandjes vrij snel blussen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De politie is op zoek naar getuigen van de brand, welke mogelijk iets hebben gezien of gehoord voor of tijdens de brand. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of bij de politie in Klazienaveen. (2009031981)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.