Politie Groningen

Maandag 10 augustus 2009

Provincie Groningen, 10-08-2009

Groningen: politie onderzoekt gewelddadige straatroof

Een 31-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend op de Schoolholm met veel geweld beroofd. De politie stelt een onderzoek in naar de dader. De politie trof het slachtoffer gewond aan op de rijbaan. De man was volgens eigen zeggen door de straatrover met een hard voorwerp geslagen. Ook werd hij geschopt. De Stadjer moest uiteindelijk zijn portemonnee met geld en een mobiele telefoon afgeven aan de verdachte. Het gewonde slachtoffer werd met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft al enkele getuigen van de straatroof gehoord. Eén van de getuigen heeft het incident gefilmd. De vrouw heeft de beelden aan de politie afgestaan. Het
roofcoördinatieteam onderzoekt de straatroof.

Groningen: politie neemt twee rijbewijzen in

De politie heeft zaterdag op de Jeverweg het rijbewijs van twee motorrijders ingenomen. Een 23-jarige man uit Assen en een 20-jarige man uit Enschede maakten beiden een wheelie op hun motor. Beide motorrijders moesten vanwege het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: lastige vrouw aangehouden

Op de Turftorenstraat heeft de politie zondagnacht een onbekende vrouw aangehouden. Getuigen zagen dat de vrouw op het Lager Aa een fiets probeerde te stelen. Na een korte zoektocht troffen agenten de vrouw aan, die met een afgesloten fiets aan het zeulen was. Toen de agenten de vrouw aanspraken, wilde ze niet meewerken aan een onderzoek. De vrouw gaf een valse naam op en verzette ze zich tegen haar aanhouding. Met enig gepast geweld werd de vrouw meegenomen naar het politiebureau en voor onderzoek ingesloten.

Groningen: insluiping in zorgcentrum

Zondagmiddag heeft de politie op de Iepenlaan een 22-jarige vrouw uit Eelde aangehouden. De vrouw was even voor de aanhouding betrapt in het zorgcentrum aan de Beukenlaan, terwijl zij in het pand diverse ruimtes was binnen gegaan. Nadat personeel haar had betrapt, verliet de vrouw het gebouw. Op aanwijzing van het perceel kon de vrouw even later worden opgepakt. Zij werd voor onderzoek ingesloten. De vrouw voldoet aan het signalement van eerdere diefstallen in het gebouw. De politie stelt een onderzoek in.

Eenrum: passagier met nekletsel naar ziekenhuis

Op de Hornsterweg in Eenrum verleende een 35-jarige vrouw uit Eenrum geen voorrang aan een 27-jarige bestuurster uit Groningen. Beide voertuigen botsten vervolgens op elkaar en moesten met forse schade worden weggesleept. De 25-jarige vrouw uit Eenrum, die als passagier naast de vrouw zat, liep letsel op aan zijn nek. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapport op.

Stadskanaal: vrouw loopt letsel op na inslaan ruit

Een 41-jarige vrouw uit Stadskanaal is zondagavond op de Lange Raai in Stadskanaal aangehouden. De vrouw had een ruit van de woning van haar ex ingegooid en wilde de woning binnen. Dit werd door de 53-jarige ex voorkomen. Toen agenten bij de woning kwamen bleek de vrouw handletsel te hebben opgelopen. Zij weigerde mee te gaan naar het politiebureau. Met enige drang werd ze in de auto geplaatst en vervolgens eerst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces verbaal op tegen de vrouw.

Groningen: vijf verdachten voor mishandeling opgepakt

Zondagavond heeft de politie vijf mannen van 17 tot 21 jaar op het terrein van City Dance aan de Concourslaan aangehouden. De vijf hadden op het terrein ruzie gekregen met twee andere bezoekers van 17 en 22 jaar uit Smilde en Assen. De beide bezoekers liepen door de vechtpartij een gebroken neus en letsel aan een sleutelbeen op. Beide slachtoffers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man krijgt klap in gezicht

Op de Parkweg onder het Emmaviaduct kreeg een 22-jarige man uit Drachten zondagnacht een stevige klap in zijn gezicht van een 18-jarige man uit Leek. Volgens de eerste verklaringen zou het slachtoffer niet snel genoeg aan de kant zijn gegaan toen de verdachte wilde passeren. Hierop ontstond een woordenwisseling waarbij de Leekster uiteindelijk uithaalde naar het Drachter slachtoffer. Deze liep hierdoor een forse wond aan zijn mond op die in het ziekenhuis werd behandeld. De politie hielde de Leekster aan en maakt proces verbaal op.

Zevenhuizen: verdachte met dope opgepakt

De politie heeft zondagnacht op het Hoofddiep in Zevenhuizen een 26-jarige Groninger aangehouden. Getuigen zagen dat de man drugs bij zich had. Op aanwijzing van de getuige wisten agenten de verdachte aan te houden. Hij bleek in het bezit van enkele zakjes, vermoedelijk met speed, en diverse XTC pillen. De verdachte bleek zelf eveneens onder invloed van de dope te zijn. Hij deed afstand van zijn verdovende middelen en werd ingesloten in een cel voor nader onderzoek.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 11 augustus controleert de politie op de volgende plaatsen:

Groningen en Haren: roodlichtcontroles

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 9 augustus op twee plaatsen op snelheid.

Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1773, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 168 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: 568, aantal overtredingen: 153, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.