Politie Groningen

Dinsdag 11 augustus 2009

Provincie Groningen , 11-08-2009

Nieuwolda: Groninger inbrekers aangehouden

Drie mannen uit Groningen (18, 19 en 24 jaar) zijn maandagavond aangehouden in Nieuwolda. De politie kreeg een melding van een woninginbraak in de Hoofdstraat. Bovendien reed er een auto met hoge snelheid door het dorp. Beide meldingen hadden vermoedelijk een relatie met elkaar. Agenten zagen de auto rijden in de Meidoornstraat. Daar werd het voertuig geparkeerd. De drie inzittenden probeerden weg te komen, maar werden even later in de kraag gevat. De 19-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij had een alcoholpromillage van 1,35. Het drietal was betrokken bij de inbraak. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: snorfietser onder invloed

De politie heeft maandagnacht op de Turfsingel een 32-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. De man liep tegen de lamp toen hij een blaastest moest doen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau werd 1,25 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drenten stelen fiets

De politie heeft maandagnacht een 19-jarige jongeman uit Peize en een 17-jarig meisje uit Eelde aangehouden. Het duo reed op één fiets door de Antonius Deusinglaan en ging onderuit toen twee agenten aan kwamen rijden. Toen de dienders wilden vragen of alles goed ging, rende het tweetal weg. Beiden verstopten zich in de bosjes, maar kwamen even later weer tevoorschijn. Ze vertelden de agenten dat ze de fiets hadden gestolen. Het duo kon niet vertellen waar ze de fiets vandaan hadden gehaald. Aan de fiets hing een slot met een sleutelbos. Er is nog geen aangifte binnen van de diefstal. De Drenten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: zwaar beschonken Stadjer ligt op kade

De politie heeft maandagnacht op de Turfsingel een 19-jarige beschonken jongeman uit Groningen meegenomen naar het politiebureau. Agenten kregen een melding dat iemand zwaar onder invloed op de kade lag van de Turfsingel. Toen agenten daar kwamen, bleek de Stadjer op de rand te liggen bij het water. Het had niet veel gescheeld of de Groninger was in de diepenring tussen enkele woonboten terecht gekomen. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Pekelder ramt auto en garagedeur

Twee inwoners van Oude Pekela zijn maandagnacht in Groningen aangehouden voor het rammen van een garagedeur en een auto. De 33-jarige bestuurder reed bewust tegen de garagedeur van woning aan de Smaragdstraat in Groningen. Toen de eigenaar van het pand aan kwam rijden, ramde de Oost-Groninger ook nog de auto waarin de Stadjer reed. De Pekelder en zijn 23-jarige plaatsgenoot werden even later aangehouden. De 33-jarige verdachte weigerde een alcoholtest. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto bleek niet verzekerd en APK-gekeurd. Het tweetal is ingesloten.

Veendam: gestolen auto boven water

Als gevolg van een telefoontje van een bewoner van de Dr. Koppiusstraat in Veendam is een gestolen auto weer terecht. De bewoner belde maandagavond de politie, omdat de vreemde auto al circa drie weken op dezelfde plek stond. Omdat de auto niet verplaatst werd, trok de bewoner het kenteken na op de internetsite van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Daarop stond de auto als gestolen te boek. Hierop belde hij de politie. Agenten namen de auto mee en nemen contact op met de eigenaar.

Groningen: jongens belaagd door man

Twee 16-jarige jongens uit Groningen zijn maandagavond in de Nicolaas Beetsstraat belaagd door een inwoner van Groningen. De jongens liepen langs de auto van de man. Volgens de 16-jarigen ontstond er een woordenwisseling, waarna de Stadjer een van de jongens in de bosjes gooit. Op het moment dat hij wegreed, reed hij bijna ook nog een vriend van de jongen van de sokken. De politie doet onderzoek naar de toedracht en de man wordt uitgenodigd op het politiebureau.

Groningen: rijbewijs weer kwijt

Een 24-jarige inwoner van Delfzijl is maandagavond op de Beneluxweg betrapt terwijl hij 128 km/uur op de Beneluxweg in Groningen reed. Daar is 50 km/uur toegestaan. Op 23 juni jl. was zijn rijbewijs ook al ingevorderd, omdat hij veel te hard reed. Toen kreeg hij een transactievoorstel van het Openbaar Ministerie van 610. Bijna een maand later kreeg hij zijn rijbewijs weer terug, maar dat was voor korte duur. Maandagavond moest hij zijn rijbewijs weer inleveren toen zijn hoge snelheid werd vastgelegd.

Groningen: bromfiets in beslag genomen

Op de Ulgersmaweg viel maandagnacht een 35-jarige man uit Harkstede door de mand. Hij reed daar circa 70 km/uur op zijn bromfiets. Na een korte achtervolging troffen de agenten de scooter aan het Floresplein aan. De onbekende was de bosjes ingesprongen. Er kwam geen beweging in de bosjes, waarna de agenten besloten om een speurhond op te roepen. Toen koos de verdachte toch eieren voor zijn geld en kwam uit het groen te voorschijn. Hij wist dat hij te hard reed. Uit controle van de systemen bleek dat de scooter niet verzekerd was. De scooter werd meegenomen naar het politiebureau voor technisch onderzoek. Tegen Harksteder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 11 augustus op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1477, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.