Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 11-08-2009

Zoontje op stuur

IJSSELSTEIN Nadat een agent op maandag 10 augustus een fietser aansprak op de wijze van vervoer van zijn zoontje, beledigde de man de agent.

Rond 10.35 uur zag een fietsende agent een fietser over de Mr. Abbink Spainkstraat rijden. De fietser viel op doordat een jongetje los op het stuur zat met zijn voeten op een pakkendrager die boven het voorwiel was gemonteerd. De agent sprak de man, 43 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan en vroeg of hij dat een veilige manier van vervoer vond. De fietser vond van wel en reed door. De agent maande hem te stoppen en gaf aan dat de man de jongen, dat zijn 9-jarige zoontje bleek te zijn, achter op de bagagedrager moest laten zitten. De IJsselsteiner zei tegen zijn zoon te blijven zitten, maar het jongetje was kennelijk wijzer, sprong van het stuur, ging achterop zitten en vroeg zijn vader verder te fietsen.

De agent sprak zijn waardering uit voor het verstandige gedrag van het jongetje. De vader fietste vervolgens verder in de richting van de Weidstraat. Verderop uitte de IJsselsteiner verkapte bedreigingen naar de agent. De agent en de man gingen opnieuw een gesprek aan, waarbij de man aangaf en klacht in te willen dienen. De agent gaf hem daarop een briefje met zijn naam en dienstnummer en vertelde dat de man een klacht op het politiebureau in kon dienen. Toen de man terug naar zijn fiets liep, schold hij de agent uit. Daarop werd de verdachte aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Zijn zoontje werd aan de zorgen van opa en oma overgedragen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor belediging. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van 500 euro, waarna hij het politiebureau mocht verlaten.